Dindoa Ermelo wint nipt 1e competitiewedstrijd tegen Tweemaal Zes

Tom van den Berg in actie.

Dindoa heeft zaterdag 12 september in een bijzonder spannende wedstrijd op eigen terrein met 19-18 gewonnen van Tweemaal Zes. De week daarvoor was de eerste wedstrijd van de Ermeloërs afgezegd vanwege een Corona besmetting binnen de selectie.

Van Bram Burggraaff.

Het werd een spannend duel, want geen van beide ploegen kon echt afstand nemen van de tegenstander. Het waren vooral de Ermelose dames die voor de punten zorgden. In de eerste helft scoorden de dames acht keer tegenover slechts twee treffers van de heren. Ellen Haverkamp stond sinds tijden weer in de basis van het eerste team na haar verblijf van een jaar in Amerika. Ruben de Vries maakte zijn debuut voor Dindoa; hij is in de zomervakantie overgekomen van MIA uit Amersfoort.

Stevige blessure
Saskia Lieman opende na één minuut de score voor Dindoa, maar moest in de tweede minuut al van het veld af, nadat ze door een overtreding een stevige blessure aan haar been had opgelopen. Naomi Hackenitz, die daarvoor al een wedstrijd in het tweede team had gespeeld, nam haar taak over. Ook zij scoorde al na één minuut. Na de 2-0 voorsprong kwamen de gasten terug tot 2-2, waarna de ploegen elkaar in evenwicht hielden tot de 8-8 stand werd bereikt. In de laatste minuten voor de rust nam Dindoa de leiding en zorgde voor een 10-8 ruststand.

Heel spannend
Direct na de pauze scoorde Aniek Odding 11-8, waarna Tweemaal Zes weer terugkwam tot 11-11. Vanaf dat moment kwamen de bezoekers steeds met één punt voor, totdat Dindoa bij 14-14 langszij kwam en vervolgens uitliep naar 16-14. In de laatste minuten van de tweede helft werd het nog heel spannend, want de gasten kwamen terug tot 17-16 en 18-17. Aniek Odding zorgde voor een beetje rust door de 19-17 te scoren voor Dindoa, waarna Tweemaal Zes in de allerlaatste minuut nog terug wist te komen tot 19-18.

Doelpunten Dindoa: Aniek Odding 4. Ellen Haverkamp 4. Naomi Hackenitz 4. Kasper Velgersdijk 2. Tom van den Berg 2. Jorik Velgersdijk 1. Ruben de Vries 1. Saskia Lieman 1.

Dindoa 2
Dindoa 2 verloor met 17-14 van Tweemaal Zes 2.

Dinsdagavond
Aanstaande dinsdagavond gaat Dindoa in Kampen de wedstrijd tegen Blauw Wit inhalen, die vorige week zaterdag werd afgezegd. Ook Dindoa 2 speelt een inhaalwedstrijd tegen Blauw Wit 2. Beide wedstrijden beginnen om 19.00 uur.