Spartiade Sparta Ermelo succesvol verlopen: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

Jeugdleden verzorgden het beginnummer.
Foto: Gescande foto GV Sparta

In de 25e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ een verslag van de Spartiade op zaterdag 27 juni 1992 in de sporthal Calluna en de Wethouder Balverszaal. Het was de jaarlijkse afsluiting van het seizoen door gymnastiekvereniging Sparta Ermelo.

Door Bram Burggraaff.

Afsluiting van het seizoen
De derde Spartiade ging afgelopen zaterdag om 9.00 uur van start in sporthal Calluna en de Wethouder Balverszaal. Deze clubdag van gymnastiekvereniging Sparta is de afsluiting van het seizoen. In de Balverszaal waren ruim 80 kleuters actief onder leiding van de dames Blokhuis en Ten Napel. Ook was er een poppenkast en werd er ijs getrakteerd. Een honderdtal oudere leden gaf tegelijkertijd in Calluna blijk van hun kunnen. Onder leiding van mevrouw van Baak, mevrouw Hoeve en Marieke Hoeve waren de deelnemers actief op de onderdelen sprong, brug, balk, lange mat, ringen of rek.

Vlekkeloos en gedisciplineerd
De organisatie verliep vlekkeloos en gedisciplineerd. In de verschillende leeftijdsklassen werd gestreden om de ereplaatsen. Voor iedereen was er een herinneringsvaantje en een ijsje. Om 11.00 uur gingen de afdelingen Trampoline Springen en Ritmische Sport Gymnastiek aan de slag. De trampolinespring(st)ers hadden op hun programma het ‘diploma springen’ staan. Zo’n 35 nog jonge springers, jongens en meisjes, van trainster Monique Pierlot kregen hun felbegeerde diploma uitgereikt. De afdeling Ritmische Sport Gymnastiek onder leiding van Désirée Kersten en Joanet Endendijk voerden individuele en groepsoefeningen uit. Astrid Kosters, deelneemster aan de Europese Kampioenschappen in Stuttgart, kreeg daarbij een extra lang applaus.

Jazz Gymnastiek
’s Middags stond de hal volledig ter beschikking van de afdeling Jazz Gymnastiek. Onder leiding van de dames Ingeborg Ariëns, Judith van de Berg, Claudia Keller, Tinga Kleefman, Ella Schoeman en Annet Steenbruggen werden ruim 140 leden voorgesteld aan de jury, die de proeven afhankelijk van de prestaties honoreerden met een vaantje of een diploma, brons, zilver of goud. Voor deze laatste onderscheiding kwam dit jaar José Boek in aanmerking en met een perfect uitgevoerde oefening maakte zij deze nominatie volledig waar.

Disco in het zwembad
Ruim 200 kinderen beneden de 12 jaar namen aan het einde van de middag een duik in het ‘tropische’ bad van Calluna, waar ook een disco werd gehouden met discjockey Juul Douwes.

Veel te bieden
Het avondprogramma werd om klokslag 19.30 uur geopend door Sparta-voorzitter Roelofs, die in zijn openingswoord aandacht vroeg voor de in de hal geplaatste collectebus ten behoeve van de actie ‘Hongerend Afrika’, een initiatief van Overlegorgaan Ontwikkelingssamenwerking, dat door de gemeente Ermelo wordt ondersteund. Het programma bestond uit demonstraties van de afdeling Jazz, Ritmische Sport Gymnastiek, Turnen en Trampoline Springen. De diverse disciplines wisselden elkaar in vlot tempo meerdere keren af en vielen bij het talrijke publiek in goede aarde. Leuke recreatienummers werden afgewisseld met onderdelen, die hoge ogen bij de wedstrijdsport. Gymnastiekvereniging Sparta liet zien op alle niveaus veel te bieden te hebben.

Bloemen en applaus
Iets over 21.00 uur werden alle leidinggevenden verzocht om naar voren te komen, waarna zij met bloemen en applaus werden bedankt voor hun inzet in het afgelopen seizoen. Na deze bloemenhulde beëindigde voorzitter Wout Roelofs deze zeer geslaagde Spartiade, waarna de leden, leiding en bestuur zich op konden gaan maken voor een frisse afsluiting in het zwemgedeelte van sportcentrum Calluna.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden