Recordaantal jeugdvoetballers trotseert guur weer bij Jonger Oranje Talentendag DVS’33 Ermelo

Foto: Jack van Santen

Het gure weer was geen spelbreker bij Jonger Oranje Talentendag die donderdag 27 februari werd georganiseerd bij DVS’33. Integendeel, een recordaantal van zo’n 140 jeugdvoetballers was van de partij. Daar waren opvallend veel jongens en meisjes bij uit de regio, waaronder 13 spelers van de organiserende vereniging.

Door Bram Burggraaff.

Super enthousiast
Veel familieleden en bekenden volgden de verrichtingen van de jonge talenten, die zich niets aantrokken van het gure weer. Een moeder verzuchtte: “Het viel niet mee om hem achter zijn computer vandaag te halen, maar nu is hij super enthousiast aan het voetballen.’’

Scouts
De jeugdvoetballers waren ingedeeld in teams onder 9, onder 11 en onder 13 met namen van landen en bekende voetbalclubs. Iedere categorie speelde op zes veldjes, die waren uitgezet op het DVS-hoofdveld een 4 tegen 4 toernooi. Er waren scouts aanwezig van diverse profclubs, waaronder Ajax, AZ, Vitesse en Heerenveen. Zij selecteerden de beste spelers voor de Jonger Oranje Regioselectie.

Persoonlijk certificaat
Alle spelers ontvingen een persoonlijk certificaat. De leerzame en plezierige voetbaldag werd om 15.00 uur afgesloten met de prijsuitreiking en de bekendmaking van de Jonger Oranje Selecties, regio Veluwe. Deze teams nemen in juni deel aan de Jonger Oranje Finals in Wormerveer. Daar worden de officiële Jonger Oranje Teams samengesteld door de scouts van alle deelnemende partnerclubs. Deze talententeams spelen vervolgens wedstrijden tegen profclubs, zoals in het afgelopen jaar tegen Ajax, Liverpool en Borussia Dortmund.

Sander Mallie
Sander Mallie, oud-eerste elftalspeler van DVS’33 Ermelo, was ooit initiatiefnemer van de Jonger Oranje Talentendagen. Hij is nu directeur van SportGen Sportmarketing & Events, de organisator van deze populaire voetbaldagen voor de jeugd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen