Strijd om de knikkers barst los bij schakers VSG Ermelo

Bart Schultz verslaat Henk Miedema.
Foto: Gerard de Hoop

Met nog vijf ronden te gaan, alvorens de nummers één tot en met zes gaan spelen om het kampioenschap bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG), begint bij de schakers het besef door te dringen, dat het toch ook om de knikkers gaat. Dat resulteerde dinsdag 18 februari in stevige strijd.

Vakbekwaam
Koploper Olaf Vlieger won een pion van Mark de Graaf en speelde het vakbekwaam uit. De nummer twee, Sebastiaan Hiemstra, wist de solide Jan Lambrechts te verrassen en boekte zijn achtste achtereenvolgende winst. Gerard de Hoop stelde orde op zaken door te winnen van Bas West, tegen wie hij drie dagen eerder in het kampioenschap van de onderbond had verloren.

Ruiltransactie
Willem Booy trok fel, maar tevergeefs en uiteindelijk verliezend, van leer tegen Marco ter Meer. Ralf van den Burg en Onno Wolters onderzochten hoe klein een voordeeltje kan zijn en remiseerden. In een tactische ruiltransactie won Dirk van Setten materiaal en vervolgens zijn partij tegen Ferry Lunek.

Klem
Martin van den Broek counterde naar remise tegen Cor Petersen. De aanval van Wido Sparling tegen Wim Hagendijk bleef steken in remise. Cees Doets gaf een stuk weg en verloor van Henri Bosch. Wim van Dalen zette Ulbe Brouwer klem en pakte de partij. Rob Hollmann won een kwaliteit, later twee pionnen en tenslotte de partij tegen Wim Jongejan.

Inspannend
Gert van Heeringen en Ronald Bieringa remiseerden. Aanvaller Henk van Rijssen versloeg verdediger Anton Reijngoudt. In een inspannende partij trok Piet Vroegindeweij uiteindelijk aan het kortste eind tegen Kees Ferwerda. Bart Schultz was niet zo goed in vorm, maar won wel van Henk Miedema. Verder waren er overwinningen voor Warti Miedema tegen Micha Glas en Dick van Enk tegen Mikael Pluisters.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden