Avinash en Ashvini Ramasray sportman en sportvrouw 2019 in Ermelo

In een bomvolle theaterzaal van de Dialoog werden vrijdagavond 7 februari de Ermelose Sportprijzen 2019 uitgereikt. Avinash Ramasray werd sportman en Ashvini Ramasray sportvrouw van het jaar 2019. Het sportgala werd gepresenteerd door Studio Sport commentator Hans van Zetten en Susanne Morren van de NOS.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Jarno de Groot.

Vierde keer
Het team Heel Ermelo Beweegt, onderdeel van Sportbedrijf Interactie was de organisator van de sfeervolle avond, die voor de vierde keer gehouden werd. Nadat een commissie drie kandidaten in de zeven categorieën had genomineerd, koos de vakjury voor 1/3 deel en de Ermelose bewoners voor 2/3 deel wie de winnaars werden.

Openingsact
De openingsact werd verzorgd door leerlingen van de Klokbeker en Cantharel onder leiding van de buurtcoaches Saskia Lieman en Stijn Sundermann. Zij lieten met het nummer Circus zien, dat het steeds beter gaat met het bewegingsonderwijs in Ermelo.

Hans van Zetten toonde zich verheugd, dat het aantal basisscholen met een vakleerkracht voor gymnastiek de twee jaar sterk gegroeid is en dat er tevens veel scholen gebruik van de ‘natte gymlessen’ waar dit schooljaar mee begonnen is in zwembad Calluna.

Beste sport & en beweeginitiatief 2019
De trofee voor het beste sport & en beweeginitiatief 2019 werd uitgereikt door wethouder Klappe aan Ad de Kort van wijkvereniging Ermelo-west voor het opzetten van Heel Ermelo-West Beweegt om sporten en bewegen te stimuleren. Hun plan voor 2020 is, om in samenwerking met Dindoa en EFC’58, een sportdag te organiseren.

Beste Sportfoto 2019
De beker voor beste Sportfoto 2019 werd uitgereikt aan Dennis van de Kamp voor de schitterende foto, die hij nam van Michel Broekhuis op 4 mei 2019 tijdens het clubkampioenschap van Motorclub Volgas.

Sportvrijwilliger 2019
Hans van Ooijen van de Veluwse Wieler Vereniging, Karin de Rook van Gymnastiekvereniging Sparta en Johan van den Bor van den Bor waren genomineerd voor Sportvrijwilliger van 2019. De prijs werd door Eelco de Lange aan alle drie overhandigd.

Sporttalent 2019
Sporttalent 2019 werd paardrijdster Anniek van Dulst van het Veluws Ros. Zij ontving de prijs uit handen van Sparta-voorzitter Jaco Cornelissen. Anniek behaalde een tweede plaats op het EK Children, een tweede plaats bij het NK dressuur en bezet de tweede plaats op de wereldjeugdranglijst dressuur.

Sportman 2019
De prijs voor Sportman van het jaar 2019 werd door Mark Broere, directeur van sportbedrijf Interactie, uitgereikt aan Avinash Ramasray van Kemposchool Kanhai. Hij veroverde een gouden medaille tijdens het Europees Kampioenschap.

Sportvrouw 2019
De prijs voor Sportvrouw van het jaar 2019 werd uitgereikt door Jacqueline de Ruiter en Marjo van Koerten, die in 1982 wereldkampioen trampoline-springen synchroon werden. Winnaar werd Ashvini Ramasray. De kempoka van Kemposchool Kanhai veroverde tweemaal een gouden medaille bij het EK en een bronzen medaille bij het WK Kempo.

Sportakkoord
De gemeente Ermelo doet mee met het landelijk gesloten Sportakkoord en heeft daarom Ine Klosters – de Vries aangesteld als Sportformateur. Zij vertelde, dat haar werk onder andere zal bestaan uit het bij elkaar brengen van verenigingen en andere sportaanbieders en het opstellen van actiepunten.

Sportclub
Sportclub van het jaar 2019 werd het synchroonduo Eline Westhuis en Valerie Bosschart van GV Sparta. Zij werd derde bij het Wereldkampioenschap trampolinespringen. Hans van Zetten meldde dat er in de komende jaren twee categorieën toegevoegd worden aan de sportverkiezing.

Gewonnen Europese titels
In 2020 wordt de Ermelose sportvereniging van het jaar gekozen en in 2021 de meest sportieve Ermelose basisschool van het jaar. Tot slot ontvingen Asvinash Ramasray en Ashvini Ramasray uit handen van wethouder Klappe een prijs van de gemeente Ermelo voor de door hen gewonnen Europese titels.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen