DVS’33 Ermelo lijdt dramatische thuisnederlaag tegen Excelsior’31

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 8 februari de thuiswedstrijd tegen Excelsior’31 met 0-3 verloren. De schade op de ranglijst viel nog mee, omdat de andere ploegen uit de top vier ook punten verloren. Koploper Sparta Nijkerk ging met 1-0 onderuit bij FC Lisse; Odin’59 speelde met 3-3 gelijk bij Jong Almere en Harkemase Boys verloor in Veenendaal met 1-0 van DOVO.

Daardoor blijft de Ermelose Derde Divisionist staan op de derde plaats van de ranglijst met 39 punten uit 20 duels. Wel blijkt uit de koele cijfers, dat sinds het vertrek van hoofdtrainer Richard Plug begin november 2019, toen DVS met 25 punten uit 10 duels op de tweede plaats stond met slechts 2 punten achterstand op Sparta Nijkerk, er in de daaropvolgende 10 wedstrijden slechts 14 punten werden gepakt.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Speldenprikjes
DVS en Excelsior deelden in het eerste kwartier beiden wat speldenprikjes uit. De eerste grote kans was in de 17e minuut voor de thuisploeg. Olivier Pilon bereikte met een dieptepass Benjamin Roemeon, die hard inschoot, maar de bal werd door doelman Melvin Koetsier uit de bovenhoek getikt. Vijf minuten later ging een inzet van Hakim Ezafzafi namens de gasten net naast. In de 32e minuut schoot Olivier Pilon op aangeven van Frank van der Burg rakelings over het Excelsior-doel. Een minuut later kwam de 0-1 van de bezoekers letterlijk uit de lucht vallen.

Op achterstand
Een ‘zondagsschot’ van Dérian Reinders vanaf ruim 25 meter verdween over de handen van doelman Daan Huiskamp net onder de lat in het doel. Deze plotselinge achterstand kwam hard aan bij DVS, dat voor rust geen kansen meer wist te creëren.

Achterstand nog groter
De thuisploeg begon vol goede bedoelingen aan de tweede helft, maar keek al na vier minuten tegen een grotere achterstand aan. Een voorzet van de rechtervleugel ging over de Ermelose verdediging heen en kwam voor de voeten van Jasper Veldkamp, die strak de 0-2 binnenschoot.

Geen doorkomen aan
In de 57e minuut kwam DVS goed weg, toen Jesper Veldkamp met een diagonaal schot de paal raakte. Vervolgens was er lang geen doorkomen aan voor de ploeg van Simon Quaali, want de ploeg uit Rijssen verdedigde de voorsprong met meestal tien man achter de bal.

Twee grote kansen
Toch kreeg de thuisploeg nog twee grote kansen om de aansluitende treffer te scoren. In de 77e minuut speelde invaller Lars Dekker zich in het strafschopgebied knap vrij, maar zijn inzet werd gestopt door doelman Melvin Koetsier, die zeven minuten later ook op de goede plaats stond, toen Joshua Patrick van dichtbij inschoot. In de slotminuut bepaalde Hielke Penterman op aangeven van Dérian Reijnders de eindstand op 0-3 in het voordeel van Excelsior’31.

DVS zal komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen Goes moeten proberen zich te revancheren. De Zeeuwen staan na het 1-1 gelijkspel bij Ajax op de 12e plaats met 24 punten uit 19 duels.