DVS’33 Ermelo begint nieuwe jaar met klinkende overwinning tegen Odin’59

DVS’33 Ermelo is zaterdag 11 januari het nieuwe jaar begonnen met een 4-1 overwinning op naaste concurrent Odin’59. De Ermelose derde divisionist verstevigde daarmee de tweede plaats op de ranglijst en heeft met 35 punten uit 16 duels nu drie punten voorsprong op Harkemase Boys, dat dankzij de 3-2 winst in de derby tegen ONS Sneek steeg naar de derde plaats.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Theo Aalten.

Eerste helft zeer matig
In de beginfase van een zeer matige eerste helft zorgde Oktay Öztürk namens DVS’33 voor het eerste gevaar door in de 7e minuut rakelings naast te schieten en vier minuten later uit een slim genomen vrije trap bijna Odin-doelman Joost Meendering te verrassen.

Veel balverlies
Vervolgens speelde de thuisploeg in een te laag tempo en leed veel balverlies tegen het steeds gevaarlijker wordende Odin’59. In de 35e minuut dook Jim Hulleman plotseling vrij op voor DVS-doelman Daan Huiskamp, maar zijn schot was te zacht en twee minuten voor rust kopte dezelfde speler uit een corner rakelings over.

Op achterstand en langszij
DVS begon met meer energie aan de tweede helft, maar keek na acht minuten wel tegen een 0-1 achterstand aan; Jayson Jamall Hamal kapte Basil Camara uit en schoot fraai de 0-1 binnen. De vreugde bij de bezoekers was echter van korte duur, want twee minuten later kwam de thuisploeg al langszij. Lars Dekker bereikte uit een vrije trap vanaf de rechtervleugel Joshua Patrick, die fraai de 1-1 gelijkmaker inkopte. De doelpuntenmaker werd direct daarna opnieuw gevaarlijk, maar schoot uit de draai rakelings naast.

Doelman Daan Huiskamp
In de 58e minuut kwam DVS goed weg, toen Thom de Vries vrij kon inkoppen, maar doelman Daan Huiskamp stond op de goede plaats. De aanvaller van Odin raakte hierbij geblesseerd en werd even later vervangen. In de 65e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong; Benjamin Roemeon legde de bal terug op Lars Dekker, die vanaf de linkervleugel direct een uitstekende voorzet afleverde.

Op de stip
Joshua Patrick stond wederom op de goede plaats en kopte buiten bereik van de keeper de 2-1 binnen. De doelpuntenmaker bracht even later Oktay Öztürk in een ideale scoringspositie, maar diens inzet ging naast. In de 72e minuut werd in het strafschopgebied van DVS ongelukkig hands gemaakt en ging de bal op de stip. De penalty van Jayson Jamall Hamal werd fraai gestopt door doelman Daan Huiskamp, wat het keerpunt in de wedstrijd betekende. Odin kreeg nog wel enkele mogelijkheden, maar gaf verdedigend ook steeds meer ruimte weg, waarvan de thuisploeg met scherpe counters uiteindelijk profiteerde.

Beslissend schot
Vlak voor tijd werd een aanval van de bezoekers onderschept, waarna invaller Soufyan Moro met een splijtende dieptepass de snelle Benjamin Roemeon bereikte, die de Heemskerkse verdediging zijn hielen liet zien en met een geplaatst schot voor de beslissende 3-1 zorgde.

Nog mooier
In de slotminuut werd het nog mooier voor DVS, toen Olivier Pilon een door hem zelf opgezet aanval, dankzij een assist van Coen Vloedgraven, doeltreffend mocht afronden. De 4-1 eindstand was enigszins geflatteerd, maar daar maalde niemand om bij de thuisploeg.

Zaterdag
DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag uit tegen SteDoCo, waarvan thuis in de eerste competitiewedstrijd nipt met 1-0 werd gewonnen, dankzij een treffer van Jorran van Santen. De ploeg uit Hoornaar speelde met 3-3 gelijk bij Ter Leede en staat op de twaalfde plaats van de ranglijst met 19 punten uit 16 duels.