Zeer succesvolle Jim van de Ridder Boerenkoolloop bij DVS’33 Ermelo

De 19e editie van de traditionele Boerenkoolloop, die DVS-supportersvereniging Geel-Zwart veelal op de eerste zaterdag van januari houdt, heet vanaf dit jaar de Jim van de Ridder Boerenkoolloop. Een prachtige hommage aan de vorig jaar overleden grondlegger van het inmiddels befaamde evenement.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Theo Aalten. Zie ook https://myalbum.com/album/N7GSRjXSLujB

Eervolle taak
Bep van de Ridder, Jim’s vrouw fungeerde als starter en kweet zich uitstekend van deze eervolle taak. Ruim 250 deelnemers verschenen aan de start, waaronder een aantal die zowel de drie als de vijf kilometer liepen. De weersomstandigheden waren uitstekend, droog en een graadje of acht.

Lekker lopen met elkaar
Voor verreweg de meeste deelnemers geen digitale klokjes, schema’s of andere geavanceerde hulpmiddelen, maar gewoon lekker lopen met elkaar. Het begon met de Bambinoloop en daarna volgden de drie kilometer en de vijf kilometerloop. Door de overvloedige regen van vrijdag was het parkoers zwaar.

In cadans
De meeste lopers waren echter al in cadans, toen zij het bosrijke gebied betraden en vervolgens over de prachtige Groevenbeekse heide hun weg vervolgden. En aan het eind van de tocht als beloning een prachtig herinneringsvaantje en een liefdevol opgeschept bord met verse boerenkool met worst. De boerenkool weer traditioneel gekookt in de keuken van het St. Jansdal ziekenhuis en de befaamde worsten werden geleverd door Slagerij van Loo.

Bambinoloop
De Bambinoloop met 11 deelnemers werd gewonnen door Tom van Panhuis, Liam Termaat werd tweede en Eva van Panhuis eindigde op de derde plaats.

Jaap Swijnenberg
Bij de drie-kilometerloop werden 125 deelnemers ‘weggeschoten’. De overwinning ging naar Jaap Swijnenberg. Het ‘zilver’ was voor Steven Odding en het ‘brons’ was voor Jelle van den Berg.

Opnieuw Jaap Swijnenberg
Vervolgens was de start van de 125 deelnemers op de vijf-kilometerloop. Ook op deze afstand was Jaap Swijnenberg de snelste. Daan van Oosten werd tweede, de derde plaats was voor Luca van de Poppe en Julian Schuur, die tegelijkertijd over de finish kwamen.

  • De Jim van den Ridder Boerenkoolloop was weer een groot festijn, mogelijk gemaakt door vrijwilligers van Geel-Zwart.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen