FC Horst Ermelo knokt zich naar gelijkspel tegen Valleivogels

Dankzij een kopbal van Elroy Martens pakt FC Horst tegen de Valleivogels toch nog een punt.

FC Horst heeft zaterdag 14 december in de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis met 2-2 gelijk gespeeld tegen Valleivogels. De Ermelose tweedeklasser steeg naar de tiende plaats op de ranglijst met 14 punten uit 12 duels.

Stormachtig
FC Horst begon stormachtig aan de wedstrijd en was al na twee minuten dichtbij de openingstreffer, toen Paul van Prehn op rechts doorbrak, maar zijn schot werd gestopt door de keeper van Valleivogels. De sluitpost van de gasten voorkwam drie minuten later tot tweemaal toe een treffer, maar kreeg de bal niet onder controle, zodat Paul van Prehn de 1-0 kon binnen schieten. Vervolgens miste FC Horst enkele goede kansen om de voorsprong te vergroten. Na een kwartier werd Valleivogels sterker, maar de Ermelose defensie stond voor rust goed.

Stromende regen
In de tweede helft werd het echter al snel 1-1 door een treffer van Jos van Leeuwen. De bezoekers kwamen in de 55e minuut op voorsprong; Faisal Kaouass brak door op rechts en bediende Erik van Essen, die de 1-2 scoorde. FC Horst had het moeilijk in de stromende regen, maar doelman Thom van Santen behoedde zijn ploeg met een aantal uitstekende reddingen voor een grote achterstand.

Knokken
De thuisploeg bleef knokken voor een beter resultaat en werd in het laatste kwartier weer gevaarlijk. In de 81e minuut kopte Elroy Martens uit een voorzet van Ramazan Leebeek de 2-2 gelijkmaker binnen. De spits ging even later alleen op de Scherpenzeelse keeper af, maar kon niet tot een schot komen.

Veel inzet
In de slotfase was FC Horst nog dichtbij de overwinning, maar de doorgebroken Aderson Lima kon niet afronden en Elroy Martens kopte rakelings naast. Interim-trainer Remco v.d. Kamp vond dat zijn ploeg in tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden, veel inzet had getoond.

• De competitie wordt hervat op zaterdag 25 januari 2020 met de uitwedstrijd tegen asv Dronten, dat op de vierde plaats staat.