Blij van Bewegen Ermelo bezorgt leerlingen RPW geweldig schaatsuitje

Nu er voor het eerst een overdekte ijsbaan ligt op ’t Weitje in Ermelo zorgt dat voor de meest leuke activiteiten, zoals het schoolschaatsen. Blij van Bewegen, sinds 2017 de nieuwste vorm van buiten sporten in Ermelo, maakte mogelijk dat alle leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool (PWA) vanochtend, donderdag 5 december, konden schaatsen op de ijsbaan.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

90 toegangskaartjes
Jonna Bouwman, initiatiefnemer van Blij van Bewegen, sponsorde graag de ongeveer 90 toegangskaartjes. “Met Blij van Bewegen wil ik het buiten sporten stimuleren. Ook kinderen wil ik laten ervaren hoe dat is. En wat is nu leuker dan dit met schaatsen te doen. Daarom vind ik deze ijsbaan ook zo gaaf. IJs is immers helemaal niet meer gewoon in Nederland. Dan ‘vroeger’; wij schaatsen altijd op de Kanovijver, zo leuk was dat.”

Hard op hun gat
Alle kinderen van groot tot klein met leerkrachten en ouders, grepen de kans om te schaatsen die Blij van Bewegen hen bood gretig aan. Het was een vrolijk krioel van jewelste op de ijsvloer. Opvallend was het aantal kinderen dat het schaatsen zo weer onder de knie had. Maar er waren er ook genoeg die meerdere keren hard op hun gat vielen, gewoon opstonden en het opnieuw probeerden.

Paar ‘gewonden’
Een paar ‘gewonden’ vielen er ook. Want sommige kinderen kwamen net verkeerd terecht. Gelukkig stonden EHBO-ers van het Rode Kruis direct paraat om een tand door de lip tot een bloedneus vakkundig te verzorgen. Met bovendien een aai over de bol waren de tranen meestal zo gedroogd.

Meer weten over Blij van Bewegen? 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen