VSG-schaker Olaf Vlieger wint in een uitputtende touwtrekwedstrijd van Gerard de Hoop

Koploper Olaf Vlieger verloor in het eindspel twee pionnen.
Koploper Olaf Vlieger verloor in het eindspel twee pionnen.
Foto: Archief Gerard de Hoop

In de negende ronde van de interne competitie dinsdagavond 3 december, bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) werden maar liefst negen van de veertien partijen gewonnen door de schakers, die met de zwarte stukken speelden. Slechts één partij leverde een overwinning op voor ‘wit’.

Touwtrekwedstrijd
Cor Petersen behaalde een gemakkelijk remise tegen Ernst Keijer, omdat laatstgenoemde een belangrijke pion verspeelde. Olaf Vlieger won in een uitputtende touwtrekwedstrijd van Gerard de Hoop. Marco ter Meer versloeg verrassend Onno Wolters.

Onderspit delven
Ralf van den Burg kwam materiaal voor tegen Mark de Graaf, die echter een belangrijke pion terugwon, waarna het tekort aan bedenktijd Ralf opbrak. Ferry Lunek verslikte zich haast tegen Martin van de Broek, maar het werd remise. Henri Bosch moest al spoedig het onderspit delven tegen Dirk van Setten.

Overgave
In de partij tussen Ulbe Brouwer en Rob Hollmann wist geen van beiden voordeel te behalen: Remise. Jo Wolters begon voortvarend tegen Wido Sparling. Hij verspeelde echter een stuk en verloor. Willem Booy dwong met een toren minder Wim Jongejan tot overgave.

Complex stukoffer
Sebastiaan Hiemstra kreeg een complex stukoffer van Wim van Dalen. De aanval die volgde was heftig, maar Sebastiaan hield de materiële voorsprong vast en won. In al bijna winnende stelling incasseerde Uri Vecht een geblunderde toren van Anton Reijngoudt, waarna laatstgenoemde opgaf.

Geduld
Cees Doets stond snel een loper voor tegen Piet Vroegindeweij, maar moest veel geduld hebben alvorens hij de winst incasseerde. Wim Hagendijk won veel pionnen en daardoor zijn partij tegen Hans Licher. De partij tussen Jaap van Seventer en Ronald Bieringa eindigde in remise.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen