Ernst Keijer als enige schaker van VSG Ermelo te sterk voor Meppel1

Ernst Keijer.
Ernst Keijer.
Foto: Archief

Het eerste team van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) speelde in de tweede ronde van de regionale competitie tegen Meppel 1. Vorig seizoen wisten de Ermeloërs nog te winnen van deze sterke tegenstander, die deze keer met 2,5 – 5,5 te sterk bleek.

Als enige
Ernst Keijer wist als enige zijn partij te winnen. In het middenspel pakte hij een pion, zijn tegenstander kreeg daardoor echter wel actief spel. Door secure zetten te doen, wist Keijer toch een klein voordeel te behouden en het punt binnen te slepen. Remises waren er voor Rob Boterenbrood, Mark de Graaf en Bas West.

Ites minder
Boterenbrood kwam iets minder uit de opening, maar herstelde daarna het evenwicht. Omdat beide spelers inzagen dat voor de winst gaan, spelen met vuur zou zijn, werd remise overeengekomen. De Graaf opende sterk en leek voordeel te behalen, maar dat bleek slechts schijn. Remise was een terechte uitslag.

Behendig
West wist een pionwinst niet om te zetten in partijwinst. Zijn tegenstander manoeuvreerde behendig in het toreneindspel en de puntendeling was een feit. Gerard de Hoop, Jan Lambrechts, Ferry Lunek en Sape Westra verloren na een verbeten strijd hun partij.

VSG2
VSG 2 speelde thuis tegen Meppel 2. Na een spannende avond was de 4- 4 uitslag toch een matige beloning voor de Veluwse schakers, die teveel kansen misten. Olaf Vlieger en Wim Jongejan speelden remise, winst was er voor Cor Petersen, Marco ter Meer en Wido Sparling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen