EFC’58 Ermelo rukt door winst op EZC’84 naar tweede plaats

Foto: Dimitri Steijlen

EFC’58 heeft zaterdag 9 november de thuiswedstrijd tegen EZC’84 met 4-1 gewonnen. De Ermelose vierdeklasser is gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst met 19 punten op 8 duels. De achterstand op koploper Fortissimo, die het eerste puntverlies leed door met 1-1 gelijk te spelen tegen Harfsen, bedraagt drie punten.

Tegenvaller
De Ermelose ploeg kreeg al vroeg in de wedstrijd een tegenvaller te verwerken, toen Mohamed Momen zich geblesseerd moest laten vervangen door Ian van Looyengoed. De tegenstander profiteerde nog voordat de op handen zijnde wissel had plaats gevonden door 0-1 te scoren.

Gevaarlijk
EFC’58 probeerde, toen het weer volledig was, druk op de ploeg uit Epe te zetten. Jorick Priem was een aantal malen gevaarlijk via de rechterkant en bereikte na ruim een kwartier spelen Jochem Dekker, die werd onderuit gehaald. De scheidsrechter wuifde echter een glaszuivere strafschop weg.

Gelijkmaker
De thuisploeg was nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar had aan de andere kant geluk, toen de snelle spits van EZC’84 net naast schoot. Kansen voor Mats Steijlen, Alexander Halmans en Gerjan van den Ham leverden nog geen treffer hadden opgeleverd, maar na een half uur spelen kwam EFC langszij

Hard in de touwen
Uit een fraaie, geplaatste voorzet van Ian van Looyengoed kopte Mats Steijlen de bal strak en hard in de touwen en bracht daarmee de 1-1 op het scorebord.

In de kruising
Ook na rust hield EFC de overhand, maar was nog niet bij machte dat ook in doelpunten tot uitdrukking te brengen. Na ruim een uur spelen kreeg de thuisploeg echter loon naar werken, toen Alexander Halmans een vrije trap schitterend in de kruising schoot en daarmee zijn ploeg aan de verdiende 2-1 voorsprong hielp. Even later salomde Jorick Priem dwars door de verdediging van de Epenaren en schoot fraai de 3-1 binnen.

Man of the match
Daarmee was de wedstrijd gespeeld, zeker toen even later een voorzet van Alexander Halmans niet goed werd weggewerkt en Jorick Priem dit koelbloedig afstrafte door 4-1 te scoren. Zodoende zette EFC de ploeg uit Epe binnen 10 minuten aan de kant. Mats Steijlen, de jongste speler op het veld werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Zaterdag
EFC is komende zaterdag vrij van competitieverplichtingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen