FC Horst Ermelo zet winnende lijn door bij Be Quick Zutphen

Dennis Folkers.

FC Horst heeft zaterdag 19 oktober na de 2-0 thuiszege tegen AVW’66 de zaterdag ervoor ook de eerste uitoverwinning behaald door Be Quick Zutphen met 3-4 te verslaan. De Ermelose tweedeklasser steeg naar de achtste plaats van de ranglijst en heeft met zes punten uit vijf duels aansluiting gevonden bij de middenmoot.

Flitsend
FC Horst kwam flitsend uit de startblokken en opende al na drie minuten de score. Paul van Prehn veroverde de bal en bereikte Dennis Folkers, die de 0-1 inschoot. De doelpuntenmaker zorgde in de 10e minuut ook voor de 2-0 met een onhoudbaar schot vanaf de rand van het zestienmetergebied.

Op rozen?
Na een kwartier kopte Elroy Martens op aangeven van Roelof de Groot de 0-3 binnen voor de Ermelose ploeg, die daarmee op rozen leek te zitten. Niets was echter minder waar, want Be Quick kwam in de 24e minuut op 1-3 en bracht in de 40e minuut de spanning volledig terug door 2-3 te scoren. Dat was tevens de ruststand.

Definitief?
In de 56e minuut verschafte FC Horst zichzelf weer wat lucht; invaller Isa Kiziler bereikte Ramazan Leebeek, die de 2-4 inschoot. Vervolgens lieten de gasten een aantal goede kansen liggen om de wedstrijd duel definitief te beslissen.

Spannende slotfase
In de slotfase werd het weer spannend, nadat de thuisploeg uit een penalty 3-4 had gescoord. Be Quick ging in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker, maar FC Horst gaf niets meer weg, waardoor het met drie punten huiswaarts mocht keren.

FC Horst speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Renswoude. De Utrechtse ploeg speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk in de derby tegen Valleivogels in Scherpenzeel en staat op de tiende plaats van de ranglijst met drie punten uit vijf duels.