EFC’58 Ermelo moet zuur gelijkspel incasseren

EFC’58 heeft zaterdag 19 oktober de uitwedstrijd tegen Almen afgesloten met een 2-2 gelijkspel. De Ermelose vierdeklasser behoudt met 10 punten uit 4 duels de derde plaats op de ranglijst.

Duidelijk sterker
EFC was voor rust duidelijk sterker en opende in de 25e minuut de score, toen Jorick Priem op aangeven van Ewan Dekker de 0-1 binnen schoot. De gasten lieten de kansen liggen om met een grotere voorsprong te gaan rusten. In de tweede helft probeerde Almen met opportunistisch spel de bakens te verzetten.

Ongelukkig
Toch was het EFC, dat in de 64e minuut op 0-2 kwam door een doelpunten van Juryan Zandvliet uit een assist van Jorick Priem. Een minuut later scoorde Almen de aansluitende 1-2, toen een voorzet van de thuisploeg door Aaron Keijer ongelukkig in het eigen doel werd gewerkt.

Onterechte penalty
In de 72e minuut bestrafte de scheidsrechter een schouderduw binnen het strafschopgebied van EFC met een onterechte penalty. Na afloop was men zelfs bij de thuisploeg van mening, dat er geen sprake van een overtreding was geweest.

Extra zuur
Het was extra zuur voor de Ermelose ploeg, dat even daarvoor een vrijwel identieke situatie aan de andere kant geen strafschop opleverde. Almen pakte het arbitrale presentje dankbaar uit door 2-2 te scoren. Het laatste kwartier leverde vooral vechtvoetbal, maar weinig kansen op, zodat er in de stand geen verandering meer kwam.

Zaterdag
Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen FC RDC op het programma. De ploeg uit Deventer won afgelopen zaterdag met 1-3 bij Veluwse Boys en steeg naar de achtste plaats met 6 punten uit 4 duels.