Veluwse Wielervereniging rijdt 1e MTB-tocht van 2019

Foto: Jaap Verkerk

De Veluwse Wieler Vereniging Ermelo (VWV) houdt op zaterdag 12 oktober de eerste MTB-tocht van dit seizoen. De tweede en derde tocht worden verreden op zaterdag 9 november en zaterdag 7 december 2019. De afstanden waar de deelnemers uit kunnen kiezen zijn: 30, 45 en 60 kilometer. Daar komt op zaterdag 12 oktober ook nog een 100 kilometer-route bij: De ‘Veluws Taaiste marathon’.

Klaar voor
De vrijwilligers, die de MTB-tochten van de VWV mogelijk maken zijn er weer klaar voor. Zowel de doorgewinterde fietsfanaat als de beginner is welkom. De vaste MTB-route, die op 5 oktober officieel geopend wordt, kent mooie single tracks, snelle bospaden en venijnige klimmetjes, allemaal in de directe omgeving van Ermelo.

30 kilometer-route
De 30 kilometer-route is een mooie afstand voor de MTB’er, die nog niet zoveel ervaring heeft. Ook voor de jeugd is deze afstand zeer geschikt. De route is leuk en afwisselend, technisch eenvoudig en bevat een stop, waar de deelnemers een warm of koud drankje krijgen. Dit jaar bestaat er ook de mogelijkheid om de 30 kilometer te fietsen in een groep die door een ervaren MTB’er geleid zal worden.

45 kilometer-route
De 45 kilometer-route is voor deelnemers die van meer technische uitdaging houden, of iets meer ervaring hebben.

60 kilometer-route
De 60 kilometer-route heeft alles wat MTB’en op de Veluwe zo bijzonder maakt. Snelle singletracks, mul zand op heidepaden en harde bospaden waar de snelheid flink kan oplopen. Deze afstand heeft twee verzorgingsposten.

‘Veluws Taaiste’ marathon
De zevende ‘Veluws Taaiste’ marathon is een speciale tocht, die alleen in oktober wordt aangeboden. De volledig uitgepijlde route bestaat uit 100 kilometer bos en heide, geen asfalt en drie verzorgingsposten met ook dit jaar een bijzondere verrassing voor de deelnemers. De afgelopen jaren is de belangstelling voor deze tocht sterk gegroeid.

Informatie
De starttijd van de 30, 45 en 60 kilometerroutes is tussen 9.00 en 10.30 uur. De starttijd van ‘Veluws Taaiste’ is tussen 8.00 en 9.00 uur. De startlocatie is ‘De Muzenhof’ aan de Leuvenumseweg 66 in Ermelo. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Men wordt verzocht de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders te volgen. Inschrijven kan bij de start van de tocht. Leden van de NTFU kunnen inschrijven met Scan-and-Go. Vooraf inschrijven kan ook via de website van de NTFU. Voor meer informatie: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen