Interne schaakstrijd bij VSG Ermelo eist de nodige ‘slachtoffers’

Foto: Archief Wim Jongejan

In de derde ronde van de interne competitie bij Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) dinsdagavond 24 september, vielen opvallend veel beslissingen; slechts twee van de achttien partijen eindigen in remise.

Strijdend ten onder
Onno Wolters remiseerde evenwichtig tegen Ralf van den Burg en Hans Licher wist met een sublieme verdediging Wim van Dalen op remise te houden. Hisham Haout ging strijdend ten onder tegen Olaf Vlieger en Ernst Keijer won snel van Martin van den Broek. Bas West ging na een lange partij in de tijdnoodfase onderuit tegen Gerard de Hoop. Cor Petersen viel voortdurend aan, maar won pas toen Ulbe Brouwer een stuk verspeelde.

Overgave
Een inschattingsfout kostte Lex Wattez de partij tegen Henri Bosch. Mark de Graaf drukte één van zijn pionnen naar de overkant en dwong daarmee Wido Sparling tot overgave. Jo Wolters maakte een misrekening tegen Marco ter Meer en verloor.

Laveren naar winst
Sape Westra bezweek onder zware wederzijdse druk tegen Dirk van Setten. Een koningsaanval van Willem Booy bezegelde het schaaklot van Uri Vecht. Ronald Bieringa laveerde naar de winst tegen Dick van Enk. Wim Hagendijk blunderde en verloor van Cees Doets.

Mislukt
Na een mislukte matcombinatie won Anton Reijngoudt alsnog van Micha Glas. Piet Vroegindeweij gaf een paard en de partij weg tegen Kees Ferwerda en Bart Schultz blunderde tegen Wim Jongejan. Henk van Rijssen had de verdediging niet op orde en verloor van Gert van Heeringen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen