DVS’33 Ermelo verliest laatste oefenduel bij GVVV

Joshua Patrick scoort de 1-1 gelijkmaker voor DVS’33.

DVS’33 Ermelo heeft in Veenendaal in het laatste oefenduel van de voorbereiding met 4-2 verloren van Tweede Divisionist GVVV.

Zaterdag 17 augustus speelt de Derde Divisionist in de eerste voorronde van het KNVB bekertoernooi thuis tegen Quick Den Haag. Een week later is de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Stedoco.

Op achterstand
Trainer Richard Plug werkte naar zijn beoogde basis toe, maar kon vanwege lichte blessures niet beschikken over Enrico Patrick en Christiaan van Hussen. GVVV kwam al in de derde minuut op 1-0 door een doelpunt van oud-VVOG’er Jeremy de Graaf.

GVVV loopt uit
Vervolgens voorkwam DVS-doelman Daan Huiskamp met enkele knappe reddingen een grote achterstand voor zijn ploeg. In de 20e minuut kwamen de gasten langszij. Uit een corner wist Joshua Patrick in tweede instantie de 1-1 binnen te tikken. GVVV nam het heft weer in handen en liep nog voor rust uit naar een 3-1 voorsprong door doelpunten van Danny de Leeuw (25e minuut) en Philip Ties (36e minuut).

Voetballend beter
DVS begon sterk aan de tweede helft en scoorde in de 49e minuut de aansluitende 3-2. Doelman John Jansen kon een schot van Benjamin Roemeon niet goed verwerken en Olivier Pilon gaf het beslissende tikje. DVS was in de tweede helft voetballend beter en Daniël van Warven was met een goed schot dichtbij de gelijkmaker, maar de keeper van GVVV tikte de bal met grote moeite over.

Gevaarlijke kopbal
In de slotfase viel de beslissing. Invaller Berry Powel, vorig seizoen nog in Ermelose dienst, werd met een steekpass vrij voor het Ermelose doel gezet en schoot de 4-2 binnen. Een nieuwe aansluitingstreffer van DVS bleef uit, omdat een gevaarlijke kopbal van gelegenheidsspits Mark Bouwman geen treffer opleverde.