Klaverjasclub Klavertje4 FC Horst Ermelo viert het eerste lustrum

Een deel van de opbrengst van de verloting was bestemd voor het Willem Holtrop Hospice.
Foto: Eigen foto

Klaverjasclub Klavertje4 gaat alweer zijn vijfde seizoen in. Met uitzondering van juli en augustus wordt er iedere eerste vrijdag van de maand geklaverjast. Daarnaast zijn er wedstrijden tegen een buurtvereniging uit Krachtighuizen met als inzet een fraaie wisselbeker.

Ruim 50 kaarters actief
Wat in februari 2015 begon met 4 tafels is inmiddels gegroeid naar gemiddelde van 11 tafels. Bij de laatste avond van het net afgelopen seizoen waren er maar liefst 52 kaarters actief in het clubhuis van FC Horst. De deelnemers komen uit Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Vierhouten, Apeldoorn en zelf uit Zwijndrecht.

Zeer gemêleerd gezelschap
Oprichter Arie Paauwe: “Klaverjassen heeft een ietwat stoffig imago, als kaartspel voor mensen van dik boven de AOW-gerechtigde leeftijd. Klavertje4 bestaat echter uit een zeer gemêleerd gezelschap denksporters van boven, maar ook ruim onder de gemiddelde leeftijd. Het is een goede training van de hersenen. Je kunt meer punten scoren, als je goed kunt onthouden welke kaarten er wel en niet zijn ‘gevallen’ en hoeveel roem er nog inzit. Bij Klavertje4 zijn er wel regels, maar er is geen sprake van het zogeheten ‘mes op tafel’.”

Gezellig avondje uit
Er wordt gespeeld om avondprijzen en er is een competitie over het hele seizoen voor de leden, die vijf euro betalen, inclusief het eerste kopje koffie en een heerlijke rollade met de Kerst. Je bent onder het genot van een hapje, drankje en praatje een gezellig avondje uit.

Maatschappelijk betrokken
Daarnaast is de klaverjasclub van FC Horst zeer maatschappelijk betrokken. Zo wordt er iedere avond een verloting gehouden, waarvan de opbrengst voor een deel gaat naar plaatselijke instellingen, zoals het Alzheimer Café, de Voedselbank, het Willem Holtrop Hospice en dit seizoen de Stichting InterAktContour. Het andere deel gaat naar de jeugd/dames-afdeling van FC Horst voor het gebruik van de kantine, hapjes en lootjes.

  • Nieuwe kaarters zijn van harte welkom om op vrijdag 6 september kennis te maken met Klavertje4

Bedankt
Arie Paauwe bedankt de betrokken sponsoren voor de prijzen voor de verloting het afgelopen seizoen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden