DVS’33 Ermelo start oefencampagne met klinkende overwinning tegen OFC Oostzaan

DVS’33 Ermelo is zaterdag 20 juli de oefenperiode in de aanloop naar de competitie begonnen met een ruime 5-0 overwinning tegen OFC uit Oostzaan, dat uitkomt in de derde divisie zondag. De nieuwe hoofdtrainer Richard Plug liet alle aanwezige spelers opdraven, met uitzondering van Joshua Patrick en Jorran van Santen, die licht geblesseerd waren. Oliver Pilon, Frank van den Burg en Julian de Ruiter ontbraken nog.

Met fotoreeks door Theo Aalten.

Op voorsprong
DVS speelde voor rust met Daan Huiskamp (keeper), Jeremy Jonker, Basil Camara, Mark Bouwman, Roald de Vries, Enrico Patrick, Christiaan van Hussen, Oktay Ötürk, Coen Vloedgraven, Soufyan Moro en Benjamin Roemeon. De thuisploeg kwam in de 6e minuut op een 1-0 voorsprong door een vrije trap van Soufyan Moro.

Doeltreffend
OFC kwam na een kwartier bijna langszij, maar de kopbal van de vrijstaande Tim Freriks, vorig seizoen nog scorend in de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen DVS, ging naast. In de 34e minuut werd het 2-0 door Benjamin Roemeon, die een schitterende actie afrondde met een doeltreffend schot.

Uitstekende selectie
Dat DVS ook in de breedte een uitstekende selectie heeft, bleek wel na rust. Met zes invallers, doelman Thodorie Velanas, Anass Ghaddari, Lars Dekker, Thierry van den Berg, Luuk Oosterling en Daniël van Warven, bleef de ploeg van trainer Richard Plug uitstekend voetballen en liep uit naar een grote overwinning.

Handig
In de 53e minuut scoorde Oktay Ötürk na een handige schijnbeweging van Thierry van den Bergh 3-0 en in de 63e minuut zorgde Van den Bergh, die vorig seizoen nog in de jeugd van DVS speelde, met een van richting veranderd schot voor de 4-0.

Fraaie voorzet
Bij DVS maakte de snelle verdediger Enrico Patrick veel indruk. In de 68e minuut bereikte de nieuweling met een fraaie voorzet vanaf rechts Benjamin Roemeon, die raak kopte, maar het doelpunt werd afgekeurd. Toch werd het in de 85e minuut 5-0, toen Anass Ghaddari zijn debuut bekroonde met een prachtig doelpunt.