Zilver en tweemaal brons voor fietscrossers uit Ermelo bij NK

Quinty Leune, Jasmine de Roo en Gerhard Vreemann.

Vier Ermelose rijders van Fietscrossclub Putten behaalden een tweede en twee derde plaatsen bij het Nederlands kampioenschap BMX, dat maandag 10 juni gehouden werd in Berlicum.

Jasmine de Roo
Jasmine de Roo reed in de klasse meisjes 10/11 jaar een leeftijdsklasse hoger dan in de afgelopen wedstrijden. De Ermelose plaatste zich met tweemaal een derde en éénmaal een tweede plaats voor de finale, waarin ze een mooie tweede plaats wist te behalen.

Quinty Leune
Quinty Leune reed in de klasse meisjes 16 jaar en ouder. Tweemaal een tweede plaats en éénmaal een vijfde plaats in de manches leverde haar een finaleplaats op, waarin zij de derde plek behaalde.

Gerhard Vreemann
Gerhard Vreemann werd in de klasse jongens 18 jaar en ouder tweemaal eerste en éénmaal derde in de manches. In de finale eindigde hij op de derde plaats.

Tygo Leune
Tygo Leune reed eveneens in de klasse jongens 18 jaar en ouder. De eerste twee manches gingen goed met twee vierde plekken, maar in de derde manche kwam hij ten val samen met een andere rijder en werd zevende, wat niet genoeg was voor een finaleplek.