Maurice de Ruiter van DVS’33 naar Sparta Nijkerk

30 mei 2019, 20:01 Sport
22en maurice
Maurice de Ruiter speelt komende seizoen voor Hoofdklasser Sparta Nijkerk. De 27-aanvaller komt over van DVS’33 Ermelo, waar hij nog een contract had voor 2 jaar.
Conflict
Na een conflict bij de Ermelose club werd de grillige aanvaller in de winterstop geruild voor Soufian Moro van IJsselmeervogels, die ook het komende seizoen zal uitkomen voor de Ermelose derde divisionist. Maurice de Ruiter begon goed bij de ‘rooien’ in Spakenburg. De Harderwijker werd echter voortijdig weggestuurd na een aanvaring met medespeler Danny van den Meiacker.
Kans liggen
Sparta Nijkerk liet de kans op directe promotie naar de derde divisie liggen. In de laatste competitiewedstrijd werd bij ACV in de slotfase een 0-1 verspeeld, waardoor het kampioenschap naar Excelsior’31 ging.
Weerzien met DVS
De Nijkerkers kunnen nog wel via de nacompetitie promoveren en begonnen daarin goed door de eerste wedstrijd uit tegen Jodan Boys met 0-2 te winnen. Mocht Sparta Nijkerk promoveren dan wordt dat voor De Ruiter een weerzien met zijn oude club DVS, waarvoor hij de afgelopen jaren ruim 80 maal scoorde.