FC Horst Ermelo wint met ruime cijfers van Renswoude

FC Horst heeft zaterdag 30 maart de inhaalwedstrijd thuis tegen Renswoude met 4-0 gewonnen en revancheerde zich daarmee voor de 2-3 nederlaag tegen Valleivogels van de week daarvoor. De Ermelose tweedeklasser steeg naar de vijfde plaats op de ranglijst met 30 punten uit 20 duels.

Met fotoreeks door Alie van de Mheen.

Bruiloft
Renswoude miste vier basisspelers in verband met een bruiloft. In een gelijk opgaande eerste helft waren de beste kansen voor FC Horst. Paul van Prehn schoot in de 17e minuut rakelings naast en een inzet van Dennis Folkers in de 42e minuut ging over het doel.

Op voorsprong
Direct na de rust opende de thuisploeg de score. Uit een voorzet van Paul van Prehn kopte Peter van der Horst de bal in de verre hoek: 1-0. FC Horst ging goed door en vergrootte in de 53e minuut de voorsprong, dankzij een benutte penalty van Amer Torkmani, die was toegekend na een handsbal van een Renswoude-verdediger.

Fraai
De gasten gaven zich echter niet zomaar gewonnen en waren in de 58e minuut dichtbij de aansluitingstreffer met een gevaarlijk schot van Henk Buis, waarbij de bal via Ronald Verhoef en de paal naast ging. De doelman van FC Horst onderscheidde zich even later opnieuw, door een inzet van Mohammad Issaoui fraai te keren.

Oog in oog
De bal leek alsnog over in het doel te gaan, maar Gert-Jan van Veluw redde op de doellijn. In de 71e minuut kreeg Amer Torkmani een 100% kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij schoot de bal oog in oog met de keeper van Renswoude hoog over.

Opnieuw Peter van der Horst
Tien minuten later werd het wel 3-0, opnieuw door een doelpunt van Peter van der Horst, dit keer op aangeven van Dennis Folkers. Paul van Prehn, die opnieuw een uitstekende wedstrijd speelde, bepaalde in blessuretijd na een assist van Roy Kok de eindstand op 4-0.

FC Horst gaat komende zaterdag op bezoek bij Lelystad’67, dat met 2-2 gelijkspeelde bij VSCO’67. De polderbewoners staan met 17 punten en 19 wedstrijden op de 12e plaats en moeten nog vol aan de bak om degradatie te voorkomen. FC Horst won de thuiswedstrijd tegen Lelystad met 2-0.