DVS’33 Ermelo klopt SteDoCo in spannende slotfase

Het venijn zat in de staart van de met 1-2 gewonnen wedstrijd van DVS’33 Ermelo in Hoornaar tegen SteDoCo, zaterdag 30 maart. De drie treffers werden namelijk in de laatste vijf minuten gescoord. De Ermelose derdeklasser verstevigde met 55 punten uit 27 punten de derde plaats op de ranglijst, omdat Hoek verrassend met 3-3 gelijk speelde bij Achilles’29.

Door de nipte 2-1 overwinning van Noordwijk tegen ONS Sneek en de 3-0 zege van Quick Boys tegen De Dijk blijft de achterstand op de koploper en de nummer twee in de derde divisie respectievelijk zeven en twee punten.

Matig duel
In een matig duel met weinig kansen deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Op slag van rust werd slordig uitverdedigend bij thuisploeg bijna afgestraft door Soufian Moro, maar zijn schot ging net over. In de 72e minuut kreeg Guytano Dos Santos plotseling een schietkans, waarbij de bal via een DVS-verdediger net voorlangs het doel ging. Een kopbal uit de daarop volgende corner ging net naast.

Doelpuntloos?
Het duel leek doelpuntloos te eindigen, maar in de 85e minuut brak DVS-verdediger Roald de Vries de ban door vanaf links de bal in de verre hoek te schieten; 0-1. Twee minuut later stonden Olivier Pilon en Daniël van Warven met een fraaie aanval aan de basis van de 0-2, die beheerst gescoord werd door Barry Powel.

Spannend
De wedstrijd leek beslist, maar in de slotfase werd het nog spannend, toen Bryan Jongeneel uit een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied via de Ermelose muur de aansluitende 1-2 scoorde. Daar bleef het echter bij, zodat DVS met de volle buit richting Ermelo kon afreizen.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys. De Friezen stegen door een 1-1 gelijkspel tegen Jong FC Groningen naar de zevende plaats met 44 punten uit 27 duels. Het duel in Harkema eindigde in een 2-2 gelijkspel.