Podiumplekken voor turnsters Sparta Ermelo tijdens eerste Keistad toernooi

Op zaterdag 5 januari begonnen de turnsters van Sparta Ermelo het nieuwe jaar met de eerste editie van het Keistad toernooi in Amersfoort. Een toernooi waar verenigingen uit het hele land aan mee deden.

Dit bericht Sparta Ermelo, met fotoreeks.

Lana van Beekhuizen
In de eerste wedstrijdronde begon Lana van Beekhuizen aan haar wedstrijd in de categorie Instap N3. Lana moest de wedstrijd op de balk beginnen. Dat is al erg lastig maar het lukte Lana om de zenuwen in bedwang te houden en turnde een stabiele oefening. Op de vloer liet ze een nette oefening zien. Bij sprong werd een mooie overslag gesprongen en een prima salto. Tot slot de brug waar ze wat punten liet liggen waardoor ze naast het podium eindigde. Totaal is ze netjes op een 5e plek geëindigd.

Lieke, Floor en Wieske
In de tweede wedstrijd ronde waren Lieke van de Beek (pupil 2 D3), Floor van Dongen en Wieske Paulus (Jeugd 1 D3) aan de beurt. Ook zij moesten op balk beginnen en dat is knap lastig. Wieske lukte het om op de balk te blijven terwijl Lieke en Floor de balk vroegtijdig moesten verlaten. Op vloer werden er mooie oefeningen geturnd met een hoge moeilijkheid. Zowel op sprong als op brug werden er weinig fouten gemaakt. Wieske eindigde op een hele mooie 2e plek en kreeg het zilver omgehangen. Lieke werd knap 1e en ging met de gouden medaille naar huis. Floor eindigde net naast het podium met een nette 5e plek.

Laatste turners
In de derde wedstrijd ronde waren de laatste turnsters. Hier turnde pupillen 1 D1 Merijn Winters en Aimee van der Sluis, pupil 2 N3 Saffirah Zijlsta en Jeugd 1 N4 Sanne Kuiper. Merijn, Aimee en Saffirah begonnen op sprong en lieten allemaal een hele sterke sprong zien! Sanne begon op vloer en turnde een prima oefening maar maakte een klein foutje. Op brug werden hele mooie oefeningen geturnd maar Merijn had even wat moeite met de landing.

Op de balk begon Saffirah heel sterk maar was haar balans en ritme kwijt nadat ze eraf viel met de sisonne en dit koste haar veel punten. Sanne lukt het niet om boogje erop te turnen maar had verder een prima oefening. Merijn lukte het knap op de balk te blijven en turnde al meer moeilijkheid dan de vorige wedstrijd. Aimee viel jammer genoeg met de radslag en turnde wel een nieuwe afsprong!

Op vloer lieten Merijn en Aimee een nette oefening zien en Saffirah turnde voor het eerst een losse radslag in haar oefening. Sanne verbeterde zichzelf op sprong met half in, half uit. In totaal is Sanne 3e geworden en kreeg de bronzen medaille, Saffirah 11e, Merijn 9e en Aimee 6e.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen