FC Horst sluit het jaar af met winst op Lelystad

FC Horst is zaterdag 15 december met een overwinning de winterstop ingegaan door in eigen huis Lelystad’67 met 2-0 te verslaan. De Ermelose tweedeklasser steeg naar de vierde plaats van de ranglijst met 19 punten uit 12 duels. De competitie wordt hervat op zaterdag 19 januari 2019.

Met fotoreeks door Alie van de Mheen.

Fel
FC Horst begon fel aan de wedstrijd. Er werd veel druk naar voren gezet en Lelystad kwam nauwelijks over de middenlijn heen. In de 20e minuut opende de thuisploeg verdiend de score. Dennis Folkers veroverde op het middenveld de bal en bereikte met een dieptepass Paul van Prehn. Diens inzet werd in eerste instantie gekeerd door de doelman van Lelystad, maar in de rebound schoot de aanvaller alsnog de 1-0 binnen. Vier minuten later kwam de thuisploeg op 2-0. Peter van der Horst werd in het strafschopgebied onderuit gegleden en de bal ging op de stip, waarna Elroy Martens de penalty benutte. Lelystad kwam beter in de wedstrijd, maar met een bal op de paal en dankzij een goede redding van doelman Thom van Santen hield FC Horst de voorsprong vast.

Met positief gevoel
In de tweede helft zakte de thuisploeg terug. Er werd onrustig gespeeld en meer balverlies geleden. Lelystad kwam er sneller uit, maar dat leidde niet tot grote kansen. Waar eerder dit seizoen enkele malen een voorsprong na rust werd weggegeven, wist FC Horst ditmaal de nul te houden en daarmee de 2-0 overwinning over de streep te trekken. Zodoende gaan trainer Mark Bakker en zijn mannen met een positief gevoel de winterstop in.

Vijf weken stil
De competitie in de tweede klasse ligt de komende vijf weken stil. Op zaterdag 19 januari 2019 hervat FC Horst de competitie met de uitwedstrijd tegen Valleivogels. De ploeg uit Scherpenzeel verloor met 6-1 van Unicum en zakte naar de vijfde plaats met 19 punten uit 12 duels.