Lana van Beekhuizen van Sparta Ermelo pakt de zilveren medaille

Foto: Sandra Rakhorst

Lana van Beekhuizen heeft zaterdag 15 december in Beekbergen bij de tweede plaatsingswedstrijd in de derde divisie een zilveren medaille veroverd.

Bijna zeker van ticket
In de eerste ronde werd de turnster van GV Sparta Ermelo in de categorie instap N3 eerste op de brug en op de balk. Op de vloer eindigde zij op de tweede plaats en liet tot slot een mooie overslag en salto zien. In het eindklassement eindigde Lana op de tweede plaats, waardoor zij samen met de eerste plaats in de voorgaande wedstrijd zo goed als zeker is van een ticket voor de districtsfinale van Oost-Nederland.

Isis en Saffirah
In de tweede ronde waren de pupillen 3 N3, Isis Kremer en Saffirah Zijlstra aan de beurt. Beide turnsters begonnen op het moeilijkste toestel de evenwichtsbalk. Isis liet een mooie oefening, maar bij de radslag moest ze een val incasseren. Op de vloer liet Isis mooie sprongen zien. Saffirah turnde een nieuw moeilijk element, het boogje achterover. Tijdens het inturnen ging dit nog perfect, maar in de wedstrijd slaagde ze er niet in deze op de balk te turnen. Op de vloer liet Isis mooie springen zien. Saffirah had haar overslag pegasus goed verbeterd.

Geen geheel foutloze wedstrijd, maar in een deelnemersveld van 23 turnsters werd Saffirah netjes twaalfde en Isis veertiende. In de laatste ronde turnde Sanne Kuiper in de categorie Jeugd 1 N4. Op toestel vloer liet ze een hele mooie oefening zien. Op sprong deed ze voor het eerst de sprong half in-half uit, die goed werd gewaardeerd.

Op brug lukte de oefening zonder grote fouten met een mooie salto als afsprong. Tot slot turnde Sanne op de balk voor het eerst het boogje achterover en bleef keurig staan, maar het lukte niet om met de radslag op de balk te blijven. Sanne eindigde op de tiende plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen