FC Horst Ermelo incasseert eerste nederlaag van het seizoen

Dennis Folkers mist een penalty.

FC Horst heeft zaterdag 20 oktober de uitwedstrijd tegen Lunteren met 3-1 verloren. Het is de eerste seizoensnederlaag van de Ermelose tweedeklasser, die op de ranglijst is gezakt naar de derde plaats met negen punten uit vier wedstrijden.

Gelijk op
Het eerste half uur ging het gelijk op. Paul van Prehn en Peter van der Horst kregen mogelijkheden namens FC Horst en aan de andere kant redde doelman Thom van Santen uitstekend bij een hard schot van Max Degenaar.

Op de stip
In de 37e minuut werd Dennis Folkers binnen het 16-metergebied onderuit gehaald en legde scheidsrechter Remon Tulen de bal op de stip. Het ‘slachtoffer’ nam zelf de penalty en zoals vaker gebeurt, ging dat mis. Want Lunteren-keeper Brian Bakkenes kon de bal eenvoudig stoppen. Even later schoot de uitstekend, spelende Hans van Essen uit een vrije trap de bal fantastisch in de bovenhoek, waardoor Lunteren met een 1-0 voorsprong de rust inging.

Eretreffer
In de 55e minuut kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Freek van Wijk. FC Horst ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar kansen voor Mischa Nagtegaal en Amer Torkmani leverden geen doelpunt op. Zo’n 20 minuten voor tijd kwam een corner van rechts voor de voeten van Max Degenaar, die zijn directe tegenstander uitkapte en de beslissende 3-0 voor Lunteren inschoot. In de 86e minuut scoorde invaller Vinh-Dat Ly op aangeven van Job Kuipers met een prachtig stiftje de eretreffer voor FC Horst en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen VVOP op het programma. De ploeg uit Voorthuizen verloor afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel’58 met 1-2 en staat nu op de vijfde plaats met negen punten uit vijf duels.