DVS’33 Ermelo dendert maar door en bindt ook FC Lisse aan de zegekar

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 20 oktober de thuiswedstrijd tegen FC Lisse met 9-1 gewonnen, waarmee het in de laatste 4 duels maar liefst 28 doelpunten gescoord heeft. Doordat de koplopers, Noordwijk (4-0 tegen Achilles) en Quick Boys (6-3 tegen Eemdijk) ook blijven winnen, kwam DVS niet dichterbij en blijft staan op de derde plaats met 19 punten uit 9 duels.

Snel op voorsprong
Na een goed begin van FC Lisse kwam DVS al in de 9e minuut op een 1-0 voorsprong. Spits Barry Powel controleerde de bal knap, waarna Olivier Pilon doel trof. In de 14e minuut bereikte Lars Dekker uit een corner Oktay Őztürk, die via de onderkant van de lat raak schoot: 2-0. Na een knappe actie van Coen Vloedgraven op de achterlijn was Oliver Pilon in de 21e minuut opnieuw succesvol door vanuit een lastige positie 3-0 te scoren. In de 25e minuut moest Barry Powel, die constant voor gevaar zorgde, met een kuitblessure naar de kant; Julian de Ruiter was zijn vervanger.

Schitterend
DVS verslapte niet en kwam in de 34e minuut op 4-0 door een schitterend genomen vrije trap van Oktay Őztürk, Drie minuten later rondde Olivier Pilon, die al licht geblesseerd was, een fraaie solo af met de 5-0. Trainer Bert van Hunenstijn nam gezien de stand en de wedstrijd van komende zaterdag tegen VVOG, geen enkele risico en bracht de weer herstelde Maurice de Ruiter in het veld voor Pilon. DVS liet zien over een brede selectie te beschikken en denderde door. Dat leidde op slag van rust tot de 6-0 van Maurice de Ruiter, die een afgemeten voorzet van Benjamin Roemeon met een geplaatste kopbal doeltreffend afrondde.

Listig
Twee minuten na rust stond de DVS aanvaller ook aan de basis van de 7-0 van Oktay Őztürk. De voetbalshow van de thuisploeg ging nog even door. In de 60e minuut bereikte Coen Vloedgraven met een listig passje Maurice de Ruiter, die met een fabuleuze lob FC Lisse-doelman Erik Cummins passeerde: 8-0. Hierna nam DVS gas terug en konden de gasten af en toe gevaarlijk worden. Dat leidde in de 82e minuut tot de eretreffer van FC Lisse door Rowdy van Putten, die ongehinderd 8-1 kon scoren. Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Na een overtreding op Maurice de Ruiter, bepaalde Oktay Őztürk vanaf 11 meter met zijn derde treffer de eindstand op 9-1.

DVS’33 Ermelo reist komende zaterdag af naar Harderwijk voor de altijd beladen derby tegen VVOG. De Harderwijkers staan na het teleurstellende 3-3 gelijkspel bij hekkensluiter De Dijk op de tiende plaats van de ranglijst met 13 punten uit 9 wedstrijden.