DeVeDo Ermelo komt te laat op stoom tegen Only Friends

DeVeDo heeft in de tweede competitieronde thuis met 44-51 verloren van het Amsterdamse Only Friends. Net als een week eerder was de Ermelose ploeg nog zoekende naar de juiste balans. In de eerste helft kwamen veel ballen niet aan en werden schietkansen niet goed afgewerkt.

Na de pauze beter
Daardoor kwam de thuisploeg op een 19-27 achterstand bij rust. Na de pauze liep het beter bij de thuisploeg qua communicatie, passes en schoten, maar de achterstand bleef in het derde kwart bestaan. In het vierde kwart begon DeVeDo pas echt goed te spelen, zowel in de verdediging als in de omschakeling. De thuisploeg zette de aanvallen beter op en bijna alle schoten werden omgezet in scoren, waardoor de achterstand werd verkleind. Uiteindelijk ging de winst met 44-51 toch naar Only Friends.

• Zaterdag 20 oktober treffen beiden ploegen elkaar weer in sporthal Calluna, ditmaal voor de beker. De wedstrijd begint om 16.30 uur.