EFC’58 Ermelo speelt voor Sinterklaas tegen Zeewolde

EFC-trainer Hans Wiesenekker.

EFC’58 heeft zaterdag 13 oktober de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Zeewolde met 1-4 verloren. De Ermelose vierdeklasser is door de eerste seizoensnederlaag gezakt naar de zevende plaats met 5 punten uit 4 duels.

Het was een terechte overwinning voor de polderbewoners, die qua ervaring en volwassenheid verder zijn dan EFC.

Persoonlijke fouten
Toch was de belangrijkste oorzaak van de nederlaag de persoonlijke fouten, die door de thuisploeg werden gemaakt en waaruit alle treffers ontstonden. In het eerste kwart van de wedstrijden deden de ploegen nauwelijks voor elkaar onder. Daarna leek het even een vervroegd Sinterklaasfeest voor de bezoekers.

Eenvoudig scoren
Fouten in de Ermelose verdediging leidde binnen 3 minuten tot 2 treffers voor Zeewolde; in de 26e minuut profiteerde Kamal Afzine daarvan door 1-0 te scoren en in de 29e minuut zorgde Ruben Stoelhorst voor de 2-0. Toen direct na rust de verdediging van EFC niet ingreep, kon Pieter Blom eenvoudig 0-3 scoren voor Zeewolde.

Eer gered
Daarmee was de strijd gestreden, zeker nadat in de 55e minuut een foutieve terugspeelbal leidde tot de 0-4 voor de bezoekers; Peter Blom was opnieuw de doelpuntenmaker. De wedstrijd was al beslist, toen Romin Ahmadi in de 60e minuut de eer redde voor EFC door uit een vrije trap 1-4 te scoren.

Vrij weekend
EFC speelt na een vrij weekend op zaterdag 27 oktober een uitwedstrijd tegen EZC’84. De ploeg uit Epe pakte na drie nederlagen op rij afgelopen zaterdag het eerste puntje door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen WZC Wapenveld.