Recorddeelname aan zomerse MTB tocht Veluwse Wielervereniging Ermelo

De eerste MTB-tocht van de Veluwse Wielerverenging, zaterdag 13 oktober,  heeft 1350 deelnemers getrokken. Een record, wat ook gold voor de temperatuur van ruim boven de 20 graden. Vanaf de rotonde op de Leuvenumseweg tot voorbij de kazerne stonden geparkeerde auto’s.

Met fotoreeks

In de korte broek
De deelnemers hadden rekening gehouden met de zomerse omstandigheden, want de meeste reden in korte broek. Het onderdeel ‘Veluws Taaiste’ een tocht over 100 kilometer, die alleen in oktober verreden wordt, trok 430 fanatieke MTB’ers, 150 meer dan vorig jaar.

Primeur
Om de routes aan te geven, wordt dit seizoen voor het eerst gebruik gemaakt van fel gekleurde, gele bordjes, die hergebruikt kunnen worden. Dit is in plaats gekomen van de milieubelastende, talloze meters plastic lint.
Ook een primeur is de vermelding van de routes op de website van de VWV voor de GPS-gebruikers.

Inzet vrijwilligers
Volgens Dick van Broekhoven van de Veluwse Wielervereniging verliep de MBT-tocht zonder grote problemen, mede dankzij de inzet van zo’n 85 vrijwilligers, waarvan een groot aantal al op vrijdagmiddag en zaterdag vanaf 6 uur in de ochtend bezig is met de voorbereidingen.

Eén vervelende valpartij
“Er was één vervelende valpartij, waarbij een deelnemer uit Nunspeet lichte verwondingen opliep. Als het slachtoffer bekend is, informeren we altijd na de tocht hoe het ermee gaat,’’ aldus Van Broekhoven. De tweede en derde MTB-tocht wordt gehouden op zaterdag 10 november en zaterdag 8 december 2018.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen