FC Horst Ermelo fiere koploper na winst op Unicum Lelystad

FC Horst heeft zaterdag 13 oktober de thuiswedstrijd tegen Unicum met 3-1 gewonnen. De Ermelose tweedeklasser voert verrassend de ranglijst aan met 9 punten uit 3 duels, maar moet nog wel de geschaakte wedstrijd tegen Blauw Geel’55 uitspelen met een 1-0 achterstand na 60 minuten.

Met foto’s door Alie van de Mheen

Luchtduel
FC Horst begon sterk aan de wedstrijd tegen Unicum en opende in de 11e minuut de score. Dennis Sietsma bereikte met een vrije trap vanaf de rechtervleugel Paul van Prehn, die het luchtduel met de keeper van Unicum won, waarna de bal voor de voeten kwam van de alerte Roy Kok, die van dichtbij de 1-0 binnenschoot.

Verrassend schot
Na een kwartier spelen werd een verrassend schot van Paul van Prehn met moeite tot corner verwerkt. Daarna kreeg de technisch, vaardige ploeg uit Lelystad de overhand, maar veel aanvallen strandden in schoonheid. Bovendien stak FC Horst-doelman Thom van Santen in een uitstekende vorm en hield zijn doel schoon.

Rode kaart
In het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg tegenover tien man te staan, omdat de scheidsrechter een speler van Unicum vanwege schelden met direct rood uit het veld stuurde. In de 68e minuut kwam FC Horst verdiend op een 2-0 voorsprong.

Rakelings voorlangs
De keeper van Unicum kon een vrije trap van Dennis Folkers niet onder controle krijgen, maar wist de rebound van Elroy Martens nog wel te keren, waarna Amer Torkmani wel doel trof. De van Nunspeet afkomstige aanvaller schoot even later rakelings voorlangs.

Strafschopstip
Een kwartier voor tijd werd Dennis Folkers gevloerd en schoot Elroy Martens de thuisploeg vanaf de strafschopstip naar de beslissende 3-0. In de 83e minuut ging de bal na een handsbal in de Ermelose verdediging ook op de stip; Cees Toet benutte de penalty voor Unicum: 3-1. De ploeg uit Lelystad was nog dichtbij de aansluitende treffer, maar met een schot op de lat kwam de thuisploeg goed weg.

Zaterdag
Komende zaterdag speelt FC Horst een uitwedstrijd tegen Lunteren, dat na een 1-1 gelijkspel thuis tegen AVW’66 op de achtste plaats van de ranglijst staat met 5 punten uit 4 duels.