Ondanks weinig krachtsverschil wint DVS’33 Ermelo ruim van Odin’59

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 13 oktober in Heemskerk met 0-4 gewonnen van Odin’59. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. De Ermelose derde divisionist blijft staan op de derde plaats van de ranglijst met 16 punten uit 8 duels en houdt een achterstand van 4 punten op de koplopers Noordwijk (2-4 winst bij DOVO) en Quick Boys (1-4 winst bij VVOG).

Gelijk opgaand
Anders als de uitslag doet vermoeden, was het lang een gelijk opgaande wedstrijd. DVS begon goed aan de eerste helft, waarin beide ploegen mogelijkheden kregen om de score te openen. De grootste kans kreeg Odin’59 na een half uur, maar de strafschop van Eelke de Graaf kwam via de onderkant van de lat terug het veld in.

Weinig krachtsverschil
Ook in het eerste kwartier van de tweede helft was er weinig krachtsverschil. Pas nadat Benjamin Roemeon in de 59e minuut 0-1 had gescoord, werden de gasten sterker. In de 69e minuut vergrootte DVS de voorsprong, toen Oktay Öztürk een vrije trap dwars door de muur schoot en daarmee de 0-2 aantekende. Door treffers van Olivier Pilon en invaller Berry Powel liep de Ermelose ploeg in het laatste kwartier uit naar een enigszins geflatteerde 0-4 eindstand.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen FC Lisse. De ploeg uit de Bollenstreek versloeg Harkemase Boys met 2-0 en steeg daardoor naar de achtste plaats van de ranglijst met 12 punten uit 7 duels.