DVS’33 Ermelo stuit op stugge Friese verdediging van ONS Sneek

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 22 september in een matige thuiswedstrijd met 0-0 gelijk gespeeld tegen ONS Sneek. De Ermelose derde divisionist blijft staan op de achtste plaats van de ranglijst met zeven punten uit vijf wedstrijden.

Komende dinsdagavond speelt DVS in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi thuis tegen eerste divisionist Roda JC; aanvang 19.45 uur.

Goed georganiseerde verdediging
Met de meeste spelers ‘achter de bal’ en een goed georganiseerde verdediging was het vanaf het begin duidelijk, dat de Friezen voor een punt naar Ermelo gekomen waren. Toch had de thuisploeg in het eerste kwart van de wedstrijd voldoende goede kansen om de score te openen.

Vlammend schot
Een vlammend schot van Oktay Őztürk werd door doelman Nick Kuipers uit de bovenhoek getikt; een verdekt schot van Benjamin Roemeon ging rakelings naast en Christiaan van Hussen schoot vrij voor de keeper hoog over. Slordig uitverdedigen bij DVS leidde in de 23e minuut tot de eerste kans van ONS Sneek.

Onvoldoende
Doelman Thodorie Velanas kon de bal onvoldoende wegwerken, maar Yume Ramos miste in de rebound. Aan de andere kant liet de Friese keeper de bal los bij een doelpoging van Oktay Öztürk, maar hield vervolgens Benjamin Roemeon van scoren af.

Alle zeilen bijzetten
In het tweede deel van de eerste helft kreeg DVS nauwelijks kansen en moest het verdedigend alle zeilen bijzetten om de counters van de gasten onschadelijk te maken. In de laatste vijf minuten voor rust mocht de thuisploeg een aantal corners nemen, maar met alle Friese spelers in het eigen strafschopgebied leverde dat niets op.

Bloedeloos gelijkspel
Na de pauze verliep het aanvallend steeds stroever bij de thuisploeg. In het laatste kwartier van de wedstrijd kregen de ingevallen Olivier Pilon en Berry Powel nog kansen om de thuisploeg alsnog aan de winst te helpen, maar in beide gevallen ging de bal over het doel. Aan de andere werden de slordigheden in de Ermelose defensie niet afgestraft, waardoor de wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0.

DVS’33 Ermelo gaat komende zaterdag op bezoek bij Eemdijk, dat dankzij een knap 1-1 gelijkspel bij Harkemase Boys het tweede competitiepuntje sprokkelde. De promovendus staat op de 16e plaats van de ranglijst met twee punten uit 2 duels.