Dindoa Ermelo verzuimt overwinning te pakken tegen MIA

Foto: Dian Schuurkamp

Dindoa heeft zaterdag 15 september verzuimd om in de uitwedstrijd tegen MIA de overwinning te pakken door in de slotfase een voorsprong van drie punten te verspelen; eindstand 19-19. Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Apeldoorn op het programma.

Trefzeker
Dindoa kwam met 2-0 voor, waarna de thuisploeg aanhaakte. Vooral de dames van MIA waren trefzeker en namen 13 van de 19 scores voor hun rekening. Tot aan de rust werd er door beide partijen om beurten gescoord, waarbij Dindoa het MIA belette om langszij te komen. De ruststand was 9-10.

Alles of niets
Na de pauze scoorde de Ermelose ploeg tweemaal en stond voor het eerst met drie punten voor. De thuisploeg klampte aan en met 14-14 was de stand weer gelijk. Opnieuw liep Dindoa drie punten uit, maar wederom toonde MIA veerkracht. Vlak voor tijd was de stand 18-19 in het voordeel van de Ermelose ploeg, die echter verzuimde om door te drukken. In een alles of niets poging bracht de thuisploeg de stand nog op 19-19.

Ziek van
Een balende coach Houtriet was na afloop duidelijk: “Hier ben ik echt ziek van. We hebben een punt te weinig gekregen. Teveel fouten en te weinig blijf. We kwamen rebound tekort en hadden de pech dat we in een vak onze, door een blessure niet inzetbare, rebounder moesten missen.

In een aantal fases is er goed gespeeld en werd het schot goed uitgesteld. We kregen in tegenstelling tot vorige week veel schotkansen, maar MIA schoot goed, ook vanaf de middenlijn en wij hebben gewoon teveel fouten gemaakt.”

Doelpunten Dindoa: Jorik Velgersdijk, 5. Daphne van den Berg, 4. Naomi Hackenitz, 4. Saskia Lieman, 2. Mark Bronkhorst, 2. Bjarne Sinneker, Kasper Velgersdijk.

Dindoa 2 won met 15-24 van MIA 2. Dindoa A1 deed met een 1013 overwinning zaken bij KVZ.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen