DVS’33 Ermelo heel zwaar onderuit bij Noordwijk

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 8 september de uitwedstrijd tegen promovendus Noordwijk kansloos met 5-0 verloren. De Ermelose ploeg, die een week eerder De Dijk met 6-0 overklaste, keek bij rust al tegen een kansloze 4-0 achterstand aan.

DVS is gezakt naar de 13e plaats van de ranglijst met drie punten uit drie duels.

Doeltreffend
DVS kreeg in de beginfase nog enkele mogelijkheden, maar het was Noordwijk, dat in de 6e minuut de score opende; Tjeerd Westdijk kopte uit een corner de 1-0 binnen. Vijf minuten werd het al 2-0; DVS-doelman Thodorie Velanas kon de bal in eerste instantie nog keren, maar in de rebound was de lange spits van Noordwijk opnieuw doeltreffend.

Nog grotere schade
In de 16e minuut profiteerde Noordwijk van een slechte uittrap van Velanas en scoorde Raïes Roshanali de 3-0. De Ermelose ploeg wist daar weinig tegenover te stellen en liep op slag van rust nog grotere schade op, toen Tjeerd Westdijk met zijn derde treffer voor 4-0 zorgde.

Totale off-day
Noordwijk miste nog een aantal grote kansen om verder uit te lopen, waaronder een strafschop. In de 88e minuut bepaalde Sabir Achefay de eindstand op 5-0 in het voordeel van thuisploeg, waarmee de totale off-day van DVS nog extra werd onderstreept.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag de tweede thuiswedstrijd tegen Achilles’29. De ploeg uit Groesbeek verloor thuis met 2-4 van SJC en staat met 0 punten uit 3 duels op de voorlaatste plaats van de ranglijst. De voorverkoop voor de bekerwedstrijd van DVS tegen eerste divisionist Roda JC op dinsdag 25 september (aanvang 19.45 uur) is gestart.