Dindoa Ermelo start competitie met nederlaag

Evert Houtriet geeft zijn team instructies tijdens een time-out.

Het gepromoveerde Dindoa is zaterdag 8 september de competitie in de eerste klasse begonnen met een 17-20 thuisnederlaag tegen ZKV uit Zaandam. Komende zaterdag spelen Dindoa 1 en 2 uit tegen het Amersfoortse MIA.

Steken vallen
De nieuwe dames Daphne van der Berg (teruggekomen van Unitas) en Naomi Hackenitz (uit Dindoa A1) speelden een goede wedstrijd. Dindoa creëerde voldoende kansen, maar liet steken vallen in de rebound en was niet scherp genoeg in de afronding.

ZKV nam al in het begin van de wedstrijd de leiding, waarna Dindoa steeds weer de gelijkmaker scoorde. Bij 5-5 namen de Ermeloërs het initiatief en bouwden een voorsprong op, die voor de pauze rust niet meer uit handen werd gegeven; ruststand 10-8.

Sterk, snel, en schotvaardig
In de tweede helft kreeg de thuisploeg het moeilijk. ZKV was sterk, snel, en schotvaardig en boog de achterstand al snel om in een 11-12 voorsprong. Dindoa coach Evert Houtriet probeerde met time–outs en wissels het spel in positieve zin te beïnvloeden, wat met nog 5 minuten te spelen, resulteerde in een 15-15 gelijke stand.

Hierna was het voor de blauwwitters gedaan, ondanks de aanmoedigingen van de grote suppersgroep. ZKV scoorden uit een vrije trap en afstandsschoten vijfmaal. Dindoa kon de wedstrijd niet meer kantelen. In de laatste minuut bepaalde Bjarne Sinneker met een fraai doelpunt de eindstand op 17-20.

Doelpunten Dindoa:
Naomi Hackenitz, 1. Kasper Velgersdijk, 1. Sam van der Beek, 2. Jorik Velgersdijk, 3. Daphne van der Berg, 3. Saskia Lieman, 3. Bjarne Sinneker, 4.

Dindoa 2 won met 15-12 van Wageningen 3 en Dindoa A1 met de nieuwe trainster Laura van de Haak versloeg Dos Kampen A1 met 21-11.