DVS’33 Ermelo maakt valse competitiestart tegen Quick Boys

DVS’33 Ermelo is zaterdag 25 augustus teleurstellend aan de competitie begonnen door in Katwijk de topper tegen Quick Boys met 1-0 te verliezen. De Ermelose derde divisionist wist niet het niveau te bereiken, waarmee het drie dagen eerder de sensationele 1-2 bekerwinst tegen tweede divisionist De Treffers afdwong.

Met foto’s door Theo Aalten.

Bovenliggende partij
Quick Boys opende al in de 11e minuut de score. Een schot van Kay Tejan werd door DVS-doelman Thodorie Velanas nog wel gekeerd, maar in de rebound trof Tejan alsnog doel: 1-0. De Katwijkers bleven de bovenliggende partij, toch was DVS tweemaal dichtbij de gelijkmaker.

Kansrijk
Eerst schoot Olivier Pilon in kansrijke positie hoog over en 3 minuten voor rust ging de bal op de stip, nadat Daniël van Warven onderuit gehaald was door Kenny Anderson. Bij de strafschop van Maurice de Ruiter belandde de bal via de keeper op de paal.

Net naast
DVS was na rust wat dreigender, maar kreeg weinig uitgespeelde kansen. In de 56e minuut verwerkte Quick Boys doelman Paul van der Helm een schot van Oktay Öztürk met moeite tot corner. Halverwege de tweede helft was Mark Bouwman dichtbij de gelijkmaker en even later kopte Maurice de Ruiter uit een corner net naast.

Tot eind toe spannend
Omdat Kay Tejan, Marc de Kruijs en Kelvin Maynard verzuimden de beslissende treffer voor Quick Boys te scoren, bleef het tot het eind toe spannend. Het schot van DVS-spits Christiaan van Hussen in de laatste minuut was niet venijnig genoeg om doelman Paul van der Helm te passeren, waardoor het 1-0 bleef.

Koploper
Noordwijk is dankzij een 6-2 overwinning op de amateurs van Ajax de eerste koploper in de Derde Divisie. VVOG won bij Eemdijk de eerste competitiewedstrijd met 0-1. DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen asv De Dijk, dat thuis met 2-4 verloor van SteDoCo.

KNVB Beker
De loting voor de eerste ronde van de KNVB Beker heeft DVS’33 Ermelo gekoppeld aan Roda JC. Het duel wordt op 25, 26 of 27 september gespeeld in Ermelo. De ploeg uit Kerkrade, die vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie, is de competitie begonnen met twee overwinningen. Roda won de KNVB Beker tweemaal.