DVS’33 Ermelo klopt Spakenburg in Harry Hamstra Cup

Foto: Theo Aalten

DVS’33 Ermelo heeft woensdagavond 8 augustusme t 1-3 gewonnen van tweede divisionist Spakenburg. De eerste wedstrijd in het kader van de Harry Hamstra Cup werd gespeeld op sportpark ‘De Westmaat’.

De Ermelose derde divisionist gaat aan de leiding in het toernooi met één punt meer dan IJsselmeervogels, dat de eerste wedstrijd met 2-0 won van Sparta Nijkerk.

De betere ploeg
DVS, dat vorig seizoen in de competitie thuis met maar liefst 5-1 won van de uiteindelijke kampioen van de Derde Divisie, was opnieuw de betere ploeg. In de 33e minuut scoorde Maurice de Ruiter 0-1 voor de gasten op aangeven van Olivier Pion, die vorig seizoen nog voor Spakenburg speelde.

Tweede treffer
Vijf minuten later onderschepte Roald de Vries een slechte uittrap en bereikte Maurice de Ruiter, die eenvoudig zijn tweede treffer kon aantekenen: 0-2. Na een uur spelen gaf invaller Julian de Ruiter een assist op Daniël van Warven, die met een bekeken lob 0-3 voor de Ermelose ploeg scoorde. In de 66e minuut redde Barry Beijer met een doeltreffende kopbal de Spakenburgse eer, maar verder kwam de ploeg van coach John de Wolf niet.

Zaterdag
Komende zaterdag speelt DVS’33 Ermelo om 17.00 uur op het terrein van hoofdklasser Sparta Nijkerk tegen tweede divisionist IJsselmeervogels. Daarvoor komt de organiserende vereniging in actie tegen Spakenburg. Dit duel begint om 15.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen