DVS’33 Ermelo laat in thriller tegen VVOG periodetitel glippen

DVS’33 is er zaterdag 26 mei niet in geslaagd de derde periodetitel in de wacht te slepen. In een zinderende derby nam VVOG met een 1-1 gelijkspel revanche voor de 0-6 nederlaag, die het eerder dit seizoen op eigen terrein leed tegen de Ermelose derde divisionist.

Fantastisch seizoen
Jong Volendam, plaatste zich ondanks een 1-0 nederlaag bij Scheveningen voor de nacompetitie. DVS heeft een fantastisch seizoen achter de rug, waarin het verrassend op een derde plaats eindigde met 62 punten uit 34 duels en met 74 treffers de meest productieve ploeg was in de derde divisie.

Leedvermaak
Aan de rivaliteit, die er altijd al bestaat tussen DVS en VVOG is dit seizoen een nieuw hoofdstuk toegevoegd.
Het leedvermaak van Ermelose kant na de vernedering in januari en een spandoek met een uitdagende tekst, dat deze week werd opgehangen waren ruim voldoende om de Harderwijkse ploeg optimaal te motiveren.

Enorme vechtlust
Dat was welbesteed aan oud DVS-hoofdtrainer Hennie in ’t Hof, die in maart bij VVOG het stokje overnam van Hans van Arum. De thuisploeg was weliswaar duidelijk de betere ploeg, maar de Harderwijkers bleven met enorme vechtlust en dankzij de uitblinkende doelman Frans Koornberg, op de been.

Scrimmage
VVOG liet vanaf het begin zien niets cadeau te geven, maar de gevaarlijkste aanvallen waren wel van DVS. Benjamin Roemeon kwam in de 10e minuut net niet tot een schot na een goede combinatie met Maurice de Ruiter en even later bracht doelman Frans Koornberg redding bij een scrimmage in het Harderwijkse strafschopgebied.

Onneembare veste
De VVOG-keeper, die dit seizoen al menig punt pakte voor zijn ploeg, bleek bij doelpogingen van Maurice de Ruiter ook een onneembare veste. Doordat een inzet van Daniël van Warven net naast ging en Kay Velda uit een vrije trap rakelings overschoot ging de rust in met een 0-0 stand.

Stugge verdediging
Ook in de tweede helft stuitte DVS op de stugge Harderwijkse verdediging, maar na 20 minuten kreeg de meest productieve ploeg uit de derde divisie meerdere, uitstekende kansen. Schoten van Kay Velda en Benjamin Roemeon miste het doel op een haar na en een inzet van Daniël van Warven ging via de paal naast.

Bal op de arm
Een kwartier voor tijd dook Maurice de Ruiter vrij op voor doelman Koornberg, die met een reflex opnieuw een doelpunt wist te voorkomen. Toch kwam DVS in de 80e minuut op voorsprong. Scheidsrechter Keijl beoordeelde een bal op de arm van Sam Doeve als opzettelijk hands en legde de bal op de stip.

Ruw verstuurd
Ondanks een aanloop met veel onderbrekingen schoot DVS-topscorer Maurice de Ruiter de strafschop feilloos binnen: 1-0. Het Ermelose feestje werd in de ultieme slotfase ruw verstoord door de VVOG. Uit een vrije trap van Jeffrey Snijders kopte invaller Guido de Graaf snoeihard de 1-1 gelijkmaker binnen.

Anti-climax
Met de moed der wanhoop probeerde de thuisploeg het tij te keren en kreeg daar na de reguliere speeltijd nog 10 minuten extra tijd voor. De winnende treffer, die gezien de vele kansen dik verdiend zou zijn geweest, bleef echter uit, waardoor het een enorme anti-climax werd voor heel DVS.