Dindoa Ermelo wint loodzware wedstrijd tegen Hellas op de valreep

Dindoa won zaterdag 26 mei pas in slotminuten de derby tegen het Nunspeetse Hellas met 20-18. De Ermelose ploeg kan komende zaterdag het kampioenschap en promotie naar de eerste klasse veilig stellen, als het de laatste competitiewedstrijd in en tegen hekkensluiter Elburg wint.

Druk op het schot
Op een Met Exakwa hijgend in de nek in de strijd om het kampioenschap, mochten de Ermelose korfballers geen punt meer verliezen. Het op de vierde plaats staande Hellas speelde precies het spelletje waar Dindoa niet van houdt; achter verdedigen, waardoor alle druk op het schot komt en er geen ruimte is voor doorloopballen.

Loodzwaar
Deze tactiek pakte goed uit voor de gasten, want de thuisploeg liep na een 3-3 stand de rest van de eerste helft achter de feiten aan. De wedstrijd was loodzwaar vanwege de warmte, maar ook door de fysieke duels, die voor de nodige irritatie zorgde bij enkele Dindoa-spelers.

Grote schrik
Na een 8-10 ruststand liep Hellas in het begin van de tweede helft uit naar 8-12, dit tot grote schrik van het massaal toegestroomde publiek en sommige Ermelose supporters zagen het kampioenschap al uit het zicht verdwijnen. Dindoa herpakte zich echter en scoorde vijfmaal op rij en kwam met 13-12 voor het eerste in de wedstrijd op voorsprong.

Aansluiting forceren
Hellas nam het initiatief over en kwam op 13-14. De thuisploeg moest diep gaan om elke keer de aansluiting te forceren en kwam mede dankzij sterke wissels van coach Evert Houtriet in de slotfase bij 18-18 opnieuw langszij. Bjarne Sinneker scoorde drie minuten voor tijd de bevrijdende 19-18 voor Dindoa. Een minuut later stelde Saskia Lieman met de 20-18 de Ermelose zege veilig. Doelpunten Dindoa: Sasika Lieman 7, Kasper Velgerdijk 3. Jonathan van der Beek, 3. Marlon van Diest 2, Jorik Velgersdijk 2, Sam van der Beek 2, Bjarne Sinneker 1.

• Dindoa 2 won met 20-9 gemakkelijk van Noviomagum 3.