EFC’58 Ermelo dramatisch onderuit tegen DVV

Een dramatisch zwak spelend EFC’58 heeft zaterdag 21 april de thuiswedstrijd tegen DVV met 0-4 verloren. Daarmee kwam een einde aan een zegenreeks van vijf duels. De Ermelose vierdeklasser is gezakt naar de vijfde plaats van de ranglijst met 32 punten uit 18 wedstrijden. EFC verzuimde ook goede zaken te doen in de strijd om de derde periodetitel, maar is daarvoor nog niet helemaal uitgeschakeld.

Veel te laag tempo
De Ermelose ploeg had blijkbaar weinig geleerd van de 4-2 verloren uitwedstrijd tegen de gelouterde ploeg uit Duiven met een gemiddelde leeftijd van bijna 34 jaar en slechts 1 wisselspeler op de bank. EFC begon in een veel te laag tempo aan de wedstrijd. Balverlies in de voorhoede leidde na 10 minuten tot de 0-1 van DVV.

Gebrekkig
Na een klein half uur spelen was een gebrekkige omschakeling de oorzaak dat de gasten op 0-2 kwamen. EFC-spits Ardwin Vreemann kreeg een mogelijkheid, maar zijn inzet ging naast. Vlak voor rust werd het 0-3 voor DVV en was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Illusie armer
De tweede helft kon schriftelijk worden afgedaan, want het geloof in een goede afloop bij EFC werd met elke foutieve bal minder. DVV bepaalde de eindstand op 0-4. De Ermelose spelers verlieten na een onthutsend zwakke wedstrijd het veld een illusie armer.

EFC’58 speelt komende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd, als Wodanseck op bezoek komt. De ploeg uit Wolfheze speelde met 1-1 gelijk tegen Fortissimo en staat met 17 punten uit 18 wedstrijden op de negende plaats. EFC won de uitwedstrijd met 1-2.