Schaak-matadors VSG Ermelo strijden voor plek in kampioensgroep

Foto: Piethein

In de twintigste ronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap, dinsdagavond 20 maart, is bekend geworden wie zich hebben geplaatst voor de kampioensgroep.

Het zijn: Sebastiaan Hiemstra, William Shakhverdian, Dirk van Setten. Jan Lambrechts, Onno Wollters en Bas West.

Spannend
Er stonden nog twee spannende partijen op het programma voor wat betreft plaatsing. Henri Bosch moest tenminste remise spelen tegen Bas West, maar in een spannende partij met wederzijds wat dubieuze offers verspeelde Bosch zijn plaats in de kampioensgroep ten koste van West.

Vechtlust
Ralf van den Burg moest winnen, maar bleef in een wat betere stelling steken in remise tegen Onno Wolters. De vechtlust spatte af van de spannende partij tussen Onno Vlieger en Marco Ter Meer. Nadat de botten waren afgekloven, hadden beiden een koning die goed stond en een duo pionnen op dezelfde lijnen.

Publiekstrekker
Zelfs in deze overduidelijke remisestelling probeerden de beide matadors het nog een zet of vijftien. Een publiekstrekker was de lange partij tussen Willem Booy en Rob Hollmann. Beiden kampten met een onveilige koning, terwijl het zware geschut nog op het bord stond. Booy bleek de betere tacticus en won.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen