FC Horst Ermelo onderuit tegen AVW’66 op ‘Siberisch’ sportpark ‘De Adelaar’

FC Horst heeft zaterdag 17 maart geen positief vervolg kunnen geven aan de spectaculaire 0-5 zege van vorige week zaterdag bij Valleivogels; de thuiswedstrijd tegen AVW’66 werd met 0-2 verloren. De Ermelose tweedeklasser blijft staan op de vijfde plaats van de ranglijst met 26 punten uit 17 duels.

Met fotoreeks door Alie van de Mheen

– 15 graden
Op een ‘Siberisch’ sportpark ‘De Adelaar’ met een gevoelstemperatuur van –15 graden en zo af en toe wat sneeuw keek FC Horst al na vier minuten tegen een achterstand aan. Een vrije trap van Kevin Lo-Sie-Sen vanaf links werd door de jarige aanvoerder Mick Steenvoorden langs de verbouwereerde doelman Wellenberg geschoten; 0-1.

Stugge ploeg
FC Horst slaagde er voor rust niet in een echte kans te creëren tegen de stugge ploeg uit Westervoort. In de tweede helft tapte de thuisploeg uit een ander vaatje en werd de druk opgevoerd. In de 56e minuut raakte Isa Kiziler met een voorzet van links de lat en drie minuten later bracht Ramazan Leebeek vanaf links de bal scherp voor, maar bereikte geen medespeler, zodat de gelijkmaker uitbleef.

Goede schietkans
In de 63e minuut kreeg invaller Job Kuiper een goede schietkans, maar hij raakte de bal niet goed. De beste kans was twee minuten later voor Milan van der Maaten, maar zijn inzet werd gestopt door AVW-doelman Bram van Riezen. In de laatste 20 minuten nam FC Horst meer risico, waardoor de gasten gevaarlijk konden counteren.

Raak
Kevin Lo-Sie-Sen kreeg in de 74e minuut een vrije schietkans, maar schoot de bal hoog over het Horst-doel. Drie minuten later was het wel raak, toen Martijn Derksen niet kon worden gestuit door de Ermelose defensie en met een schot laag in de hoek voor 0-2 zorgde. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Komende zaterdag speelt FC Horst in Oldebroek tegen Owios, dat met 3-2 verloor bij VVOP en zakte naar de tiende plaats van de ranglijst met 20 punten uit 17 duels. De Ermelose tweedeklasser won de thuiswedstrijd eind oktober 2017 met 4-1.