DVS’33 Ermelo pakt winnende draad weer op na winst op Scheveningen

Coen Vloedgraven scoort enige treffer.

DVS’33 Ermelo heeft na twee ongelukkige nederlagen zaterdag 17 maart de winnende draad weer opgepakt door Scheveningen, dat 10 duels op rij had gewonnen, met 0-1 te verslaan. De Ermelose derde divisionist blijft staan op de 8e plaats met 36 punten uit 23 wedstrijden, maar heeft slechts één verliespunt meer dan Scheveningen.

Beter uit de verf
In een tamme eerste helft kwam het combinatiespel bij DVS weer beter uit de verf dan in de laatste twee wedstrijden. De eerste grote kans was na 5 minuten voor Scheveningen, maar een inzet van Brandon Robinson ging over het doel van DVS-keeper Thodorie Velanas, die de geblesseerd Paul Eppink verving.

Rakelings over
In de 10e minuut schoot Benjamin Roemeon namens DVS net naast. Datzelfde overkwam Barry Rog zes minuten later aan de andere kant. In de 22e minuut zeilde een voorzet van Roemeon voorlangs het Scheveningse doel en in de 33e minuut ging een volley van Daniël van Warven op aangeven van Coen Vloedgraven rakelings over.

Doorbraak
Twee minuten later kwam een pass van Roald de Vries, via Gökhan Yasar, voor de voeten van Benjamin Roemeon, maar diens schot werd gestopt door Scheveningse keeper Sven Wolfsheimer. Op slag van rust waren het toch de gasten die de score openbraken.

Tergend langzaam
Een voorzet van Benjamin Roemeon kwam via Gökhan Yasar terecht bij Coen Vloedgraven, die de bal niet vol, maar wel voldoende om tergend langzaam de doellijn te passeren: 0-1. In de tweede helft moest Scheveningen komen. Barry Rog was in de 54e minuut met een kopbal het dichtst bij de gelijkmaker, maar scoorde niet.

Spannend
DVS kreeg ruimte om in de counter gevaarlijk te worden, maar slaagde er niet in om de kansen te benutten. Daardoor bleef het spannend, maar Scheveningen miste de overtuiging om het DVS echt moeilijk te maken. In de slotfase kreeg Samir El Moussaoui uit een vrije trap nog een goede kans.

Drie belangrijke punten
Vorig seizoen zorgde hij in blessuretijd voor de 2-2 gelijkmaker voor Scheveningen, maar deze keer ging zijn kopbal over het doel van DVS. Daarna kwam de voorsprong van de ploeg van trainer Bert van Hunestijn niet meer in gevaar en gingen de drie belangrijke punten mee naar Ermelo.

DVS’33 Ermelo speelt zaterdag een inhaalduel uit tegen Harkemase Boys, dat een groot aantal wedstrijden achterloopt. De Friezen moeten dinsdagavond ook al inhalen tegen ACV. Harkemase Boys won met 1-4 van Capelle en staan met 29 punten uit 20 duels op de 13e plaats, maar heeft 2 verliespunten minder dan DVS.