FC Horst Ermelo onderuit tegen Lelystad in bizar duel

FC Horst heeft zaterdag 10 februari in een spectaculaire inhaalwedstrijd met 5-4 verloren van sv Lelystad’67. De Ermelose tweedeklasser blijft staan op de zesde plaats van de ranglijst met 19 punten uit 13 duels.

FC Horst begon startte sterk en in de 9e minuut kopte Ricardo Vliek uit een vrije trap van Ramazan Leebeek de 0-1 binnen. De gasten gingen goed door en waren met een kopbal van Elroy Martens en een vrije trap van Ramazan Leebeek al dichtbij een grotere voorsprong en in de 18e minuut was het weer raak. Ugur Ayaz bereikte met een prachtige dieptepass Isa Kiziler, die met een fantastische lob 0-2 scoorde.

Heer en meester
FC Horst was heer en meester. Pas in de 34e minuut werd Lelystad gevaarlijk, toen Achraf Hammouchi de paal raakte, waarna doelman Valentijn Wellenberg in de rebound redde. Even later werd Isa Kiziler in het strafschopgebied onderuit getrokken en legde de uitstekend fluitende scheidsrechter de bal op de stip.

Aanhoudend gemekker
Elroy Martens schoot de strafschop onberispelijk in de rechterhoek, waardoor FC Horst op een riante 0-3 voorsprong kwam en de wedstrijd beslist leek. Na een volstrekt onnodige gele kaart voor Ramazan Leebeek voor aanhoudend gemekker vond 2 minuten voor het rustsignaal de kentering in de wedstrijd plaats.

Sporadisch
Bij één van de sporadische aanvallen van Lelystad stormde Willem-Jelle Bos rechtstreeks af op het doel van FC Horst en scoorde beheerst 1-3. Na de aftrap verspeelden de gasten opnieuw de bal en kon diezelfde Bos ongehinderd de 2-3 aantekenen. Direct hierna was het rust.

Oei
FC Horst leek in eerste instantie nog goed uit de kleedkamer te zijn gekomen. Een inzet van Elroy Martens leek met een vreemd effect in het doel te verdwijnen, maar ex-Horster Tim Fechter redde op de doellijn. In de 47e minuut gebeurde, waar de Ermelose supporters al voor vreesden.

Hoop
Youssof Tokhi passeerde Danny Zwager en schoot via de binnenkant van de paal de 3-3 gelijkmaker binnen. Vijf minuten later ontstond er weer hoop bij de Horstenaren. Uit een voorzet van Isa Kiziler schoot Paul van Prehn de bal goed in, de keeper pareerde knap, maar in de rebound kopte Paul alsnog de 3-4 binnen.

Oppermachtig
Na ongeveer een uur spelen kwam Lelystad opnieuw langszij door de behendige Salih Yildiz: 4-4. De thuisploeg was na rust, vooral individueel gezien, oppermachtig. Voor het eerst dreigde een achterstand voor de gasten, toen de bal op de stip ging na een overtreding van Joram Blauw op Willem-Jelle Bos.

Onvermoeibaar
De ogenschijnlijk onvermoeibare Bos nam zelf de penalty, maar FC Horstkeeper Valentijn Wellenberg bokste de bal uit de rechter benedenhoek. De Ermelose ploeg leek de wedstrijd in de 80e minuut alsnog naar zich toe te trekken, maar Roy Kok stuitte tot tweemaal toe op de keeper van Lelystad.

Moordend tempo
In een bloedstollende slotfase streden beide partijen in een moordend tempo om de overwinning. Valentijn Wellenberg wist een gevaarlijke inzet van Salih Yildiz knap te stoppen, maar kon in blessuretijd niet voorkomen, dat Youssof Tokhi de beslissende 5-4 scoorde. De scheidsrechter floot hierna direct af.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel’55 op het programma. De Edenaren wonnen de thuiswedstrijd tegen Valleivogels met 3-2 en staan nu op de derde plaats met 28 punten uit 13 wedstrijden. FC Horst verloor het uitduel in oktober 2017 met 3-1.