Boerenkoolloop DVS’33 Ermelo 2018 heeft recordaantal deelnemers

Na een jaar afwezigheid was de Boerenkoolloop terug bij DVS en hoe! Met een record van 279 deelnemers was het loopevenement vandaag, zaterdag 6 januari, een groot succes.

Parcoursbouwer Michel Dorst had met zijn bouwteam een prachtige route door de Groevenbeekse bossen en over de heide uitgezet.

Met fotoreeks

Startschot
Met een temperatuur van 7 Celsius en droog weer waren de omstandigheden prima. Het startschot bij alle afstanden werd gegeven door Jim van de Ridder, ruim 20 jaar bestuurslid van supportersvereniging Geel-Zwart en tot vorig jaar de parkoersbouwer van de Boerenkoolloop. Speaker Mark Tukker was spreekstalmeester en tijdwaarnemer Johan van de Beek zorgde voor een punctuele tijdsregistratie.

Bambinoloop
Bij de Bambinoloop ging de winst naar Bas van Panhuis en Dani Schuur, die gebroederlijk over de eindstreep kwamen. Guus v.d. Linden werd tweede en Tanja Teeuwen eindigde op de derde plaats.

Gerco van den Brink
De grote winnaar van de Boerenkoolloop was Gerco van den Brink, die zowel de drie als de vijf kilometerloop op zijn naam schreef in respectievelijk 11.44 en 19.15 minuten. Jaap Swijnenburg werd op de drie en de vijf kilometer tweede; zijn tijden waren 12.11 en 20.14 minuten. Derde plaatsen waren er voor Rene Pasman op de drie kilometer in 13.15 minuten en Tim Steenkamp op de vijf kilometer in 22.44 seconden.

PLUS Klein Ermelo
Na afloop van het sportieve gedeelte genoten vele deelnemers van een heerlijke boerenkoolmaaltijd met worst, gezellig aan lange tafels in het DVS clubhuis. De boerenkool was beschikbaar gesteld door Ziekenhuis St. Jansdal en de rookworst werd geschonken door PLUS Klein Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen