Dindoa Ermelo wint met monsterscore

Dindoa is het jaar op spectaculaire wijze begonnen door zaterdag 6 januari in Zutphen met 13-34 te winnen van KVZ, na een 5-19 stand bij rust. De Ermelose ploeg liep 2 punten in op koploper NOVA, dat thuis met 21-24 verloor van concurrent ASVD, die nu met 12 punten uit 10 duels medekoploper is.

Dindoa staat op de derde plaats met 10 punten uit 7 duels.

Nadat KVZ de score had geopend, tekende Dindoa de gelijkmaker aan. Vanaf dat moment gingen de remmen los bij de Blauw Witters. Mark Bronkhorst en Jorik Velgersdijk stonden op scherp en schoten de één na de andere bal er in.

Maximale ondersteuning
Saskia Lieman was goed in de rebound en zorgde er samen met Jonathan van der Beek in het andere vak voor, dat alle zes toegekende strafworpen benut werden. Dindoa werd weer maximaal ondersteund door de vele, trouwe supporters, die ook bij uitwedstrijden de ploeg fanatiek en sportief aanmoedigen, in tegenstelling tot de thuisploeg die geen enkele ondersteuning kreeg vanaf de tribune.

Scherp
Na een 5-19 ruststand gaf Dindoa de Zutphenaren in de tweede helft iets meer ruimte, waardoor de stand wat draaglijker werd voor de thuisploeg. Toch bleef het scorend vermogen hoog bij de gasten. De ploeg van Evert Houtriet was scherp in het veldspel, had een goede rebound, onderschepte veel ballen en bleef lekker door scoren.

Monsterscore
Daardoor werd de wedstrijd afgesloten met een 13-34 monsterscore voor de Ermelose ploeg. Doelpunten Dindoa: Jorik Velgersdijk, 8. Saskia Lieman, 7. Mark Bronkhorst 6. Jonathan van der Beek 4. Dian Schuurkamp 3. Lindsey Verheul 2. Kasper Velgersdijk 2. Sam van der Beek. Anniek Odding.

Komende zaterdag staat in de Dindoahal de wedstrijd tegen Revival op het programma; aanvang 19.05 uur.

Dindoa 2
Dindoa 2 speelde ook tegen KVZ, maar had daar meer moeite mee. Het vuurwerk dat bij het eerste team zichtbaar was, ontbrak bij de ploeg die altijd vol overgave de wedstrijd ingaat. Wel werd er met 16-18 gewonnen. Jelmer Steenkamp moest met een lichte hersenschudding twee minuten voor tijd het veld verlaten.