‘Watjes’ haken wéér af bij ATB-tocht Veluwse Wieler Vereniging Ermelo

Foto: Archief Linda Hessels

Het was zaterdag 11 november echt genieten voor de deelnemers aan de tweede ATB-tocht van de Veluwse Wieler Vereniging (VWV). De routes voerden de ruim 600 deelnemers door de bossen rond Ermelo getooid in schitterende herfstkleuren.

De derde en laatste ATB-tocht van het seizoen wordt gehouden op zaterdag 9 december.

Uitstekend verloop
Net als bij de eerste tocht viel het aantal deelnemers wat tegen. De dagen ervoor had het flink geregend en ook de weersverwachting voor zaterdag was niet geweldig. Toch viel er ondanks wat motregen veel te genieten bij de tocht, die uitstekend verliep.

Lage opkomst
Jaap Verkerk van de VWV was enigszins teleurgesteld over de lage opkomst: “Het is echt herfstweer en dat hoort bij deze tochten. Jammer dat er tegenwoordig zoveel ‘mooi-weer-rijders’ zijn, die afhaken als er regen wordt verwacht. De ‘watjes’ die thuisblijven hebben altijd ongelijk.

Bus vol enthousiaste deelnemers
De mensen die wel zijn gekomen genieten volop van de schitterende routes door de bossen in de qua kleur mooiste tijd van het jaar. Ook deze keer was er een bus vol enthousiaste deelnemers helemaal uit Pijnacker naar Ermelo gekomen, die vanmorgen al vroeg vertrokken om deze tocht mee te maken.

Super
Het is natuurlijk jammer voor de organisatie, dat de opkomst aan de lage kant is. Dat doet overigens niets af aan de sfeer, want die ook deze keer super was. De organisatie was weer tot in de puntjes geregeld en onze mensen stonden voor iedereen klaar bij de verzorgingsposten, waaronder die bij de Schaapskooi.

Belangrijk werk
De verkeersregelaars deden weer hun belangrijke werk en dat wordt door de deelnemers altijd zeer op prijs gesteld. Zij helpen in tweetallen bij alle gevaarlijke oversteekplaatsen. De routes kruisen op verschillende plaatsen provinciale wegen met auto’s die minimaal 80 kilometer per uur rijden.

Overtredingen
Via de gemeente kunnen we beschikken over gecertificeerde verkeersregelaars, die speciaal voor dit werk worden opgeleid. Om de twee jaar volgen zij een cursus, die gegeven wordt door voormalig politieagent Bouw. Ze zijn gerechtigd om het verkeer tot stilstand te brengen en zo nodig in te grijpen bij overtredingen’,’ aldus Jaap Verkerk.

Reacties

article
32067
Het was zaterdag 11 november echt genieten voor de deelnemers aan de tweede ATB-tocht van
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20171112/watjes-haken-weer-af-atb-tocht-veluwse-wieler-vereniging-ermelo/
2017-11-12T11:48:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2017/11/05194401/44EN-ATB2.jpg
Sport